Etter at EUB fortalte at planene for Dalkrysset handelspark ved Vestbysvingen var avhengig av tillatelse til å etablere en dagligvareforretning, har flere aktører meldt seg på.
Tron Erik Hovind, på vegne av Mathiesen Eidsvold Værk ANS, har stilt spørsmålet om ikke samme regler burde gjelde for næringsområdet ved Ormlia som for Dalkrysset handelspark
I EUB ble det i forrige uke presentert planer for en handelspark ved E6 på Kløfta der initiativtakerne også har satt som forutsetning for etablering at det gis tillatelse til en dagligvareforretning.
I tillegg vet man at det er et stort næringsområde ved avkjøringa til Jessheim, der blant annet Plantasjen er, der det også er ønsket dagligvarehandel.
Dette viser to ting: At dagligvarehandelen er viktig fordi den generer kunder hver dag. De store kjedene som driver såkalt plasskrevende handel, som bilforretninger, byggevarer, møbler, hotell og gartnerivirksomhet trenger en daglig kundemagnet. Det andre er at satsingen på handel ikke synes å ha noen grenser.
Myndighetene har noen utfordringer her. Skal de etablerte sentrummene på Kløfta, Jessheim og Råholt vernes ved å si nei til detaljhandel langs E6, eller skal man si at dagligvarehandel, som også trenger gode parkeringsmuligheter, bør sidestilles med en møbelbutikk? Skal man si ja eller nei til arbeidsplasser? Hva slags utvikling ønsker man i kommunen, både i sentrummene og langs E6? Kundenes ønsker, markedet og politikerne er neppe samstemte.
EUB har allerede fortalt en del om uenighetene der vegvesenet allerede har fått urettmessig kjeft. Vesenet er satt til å følge opp overordnede retningslinjer for blant annet handel langs E6. Fylkeskommunen og fylkesmannen skal også inn. Det er dermed et godt stykke fram til at Eidsvoll kommunes positive vedtak for Dal handelspark kan realiseres. Blir det slik, kan det også skape presedens for flere steder.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.