De jeg besøker setter veldig pris på at jeg kommer. Prater litt med andre også når det passer sånn. Alle syns de har det bra. De får stell og mat og en seng å sove i, men omtrent alle syns at det skjer så lite.
Jeg syns det er veldig trist å se de gamle i rullestol eller med en rullator trille fram og tilbake, og noen bare sitter i en stol og glaner i veggen. For meg ser det ut som Vilberg helsetun er en stor oppbevaringsboks for gamle mennesker.
For en tid siden var Svein med trekkspillet og Kjell med kjente og kjære sanger der og underholdt en times tid. Gjett om de gamle koset seg. Noen trampet takten, andre prøvde å synge med, og alle klappet. Det var mange som satte pris på den timen.
Så kjære frivillige som har noe å bidra med. Ta en tur på helsetunet og spill, dans, syng, les eller prat med de gamle. Det vil sette så stor pris på det. Barnehagebarn liker å synge, er det veldig vanskelig å få til en sangstund iblant?
Besøkstjenesten er også en kjærkommen gjest, men de rekker jo heller ikke innom så mange. Det burde vært en liten kafékrok der, hvor de som er oppegående kunne møtes og sitte å prate over en kaffekopp.
Og kjære politikere! Foran hvert eneste valg står dere og deler ut program med pene ord om alt dere skal gjøre når dere kommer til makta.
I høst var jeg så lei dette at jeg ikke tok imot de programmene. Det er jo bare fagre løfter hver eneste gang. Etter valget blir det stille, alle løftene blir lagt i skuffen til neste valg.
Men rett skal være rett. Nå har jeg faktisk lest i avisen at de tenker litt på helsetunet. De skal få vekk dobbeltrommene. Og det er bra. Såpass privatliv som et rom for seg selv, er vel noe alle har krav på.
Betjeningen på helsetunet gjør en kjempejobb. De er blide og tålmodige, men det er altfor få av dem. De har ikke fem minutter å sløse bort på prat. De løper rundt hele tiden. Mat og stell er vel og bra, men de gamle er faktisk mennesker med behov for litt sosial kontakt av og til. Ikke alle har familie som kan besøkte dem ofte.
Det kan da ikke koste all verden å gi dem litt hygge i ensomheten, eller?
Med ønske om en riktig god jul til alle som leser dette.
Synnøve Solberg, Eidsvoll
LES OGSÅ: Slik blir sykehjemmet med åtte nye plasser og den nye legevakta i Eidsvoll
SE VIDEO: Her forklarer politikerne hvorfor eldre må ligge på dobbeltrom

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.