De sitter ved Nordbytjernet. Jessheimdagene står for tur, noe de begge gleder seg stort til. Det er noe ekstra spesielt med denne tiden på året. Det er spenning i kroppen. Det er på tide å treffe igjen gamle kjente.

– Da jeg var liten var tivoli ensbetydende med Jessheimdagene. Det kom alltid hit da. Det var mye som skjedde på scenene. Underholdningen synes jeg bare er blitt bedre og bedre. Det er noe for alle aldre, og du møter folk du ikke har møtt på lang tid. Det er kanskje det aller fineste, sier Anniken Huitfeldt.

– Vi er mange venner som bor her i byen, og vi prioriterer å treffes under Jessheimdagene. Da bestiller vi billetter og går på konserter sammen. Da jeg gikk på skolen var Jessheimdagene alltid siste uka før ferien var slutt. Da møttes klassevennene igjen etter en lang ferie. Som tenåring var det helt klart tivoli som var greia. Vi hang, spiste sukkerspinn og popkorn og kjørte tekoppene, sier Tonje Brenna.

Flere store høydepunkter

Ett av høydepunktene de trekker fram er Katzenjammer-konserten i 2013. Eller da Diaz kom til sin egen konsert i helikopter i 2000. Det skjer ikke hver dag i Storgata på Jessheim. Det spiller selvsagt ingen rolle at det ikke skjedde under Jessheimdagene. Festen ble arrangert for å feire slippet av Diaz sin debut-CD «2050». Etter postnummeret. Platen ble signert på den lokale 7-Eleven-kiosken.

– Jeg glemmer heller ikke da yngstemannen min skulle få ansiktsmaling under Jessheimdagene. Du kunne velge forskjellige ting, og alle satset på Spiderman eller Batman. Da sa han bare at han ville være ku. Ingen treåringer velger å bli malt som det i ansiktet. Både hun som skulle male ham og jeg lo godt av det, sier Anniken.

Viktig bindeledd

Begge ser viktigheten av Jessheimdagene. Som bidragsyter til å bevare byens sjel og identitet. Det handler om tilhørighet og å kjenne sin plass.

– Vi som bor på Jessheim har ganske få ting som binder oss sammen. Byen er et sted utenfor Oslo hvor vi oppbevares, så pendler mange til og fra på jobb utenfor kommunen. Vi har Nordbytjernet, heier på Ull/Kisa og kanskje LSK og så har vi tradisjoner som Jessheimdagene. Det er ikke så mye annet. Jo mer vi vokser, desto viktigere blir slike tradisjoner, sier Tonje.

– Jeg reiser mye rundt i Norge i jobben min, men det er hit mange kommer. Det er morsomt å bo et sted der det skjer. Jessheim er spennende, og det er stor utvikling hele tiden. Det aller meste som skjer på den fronten er positivt, sier Anniken.

Og årets høydepunkt? Spørsmålet er nesten for dumt til å bli stilt. Diaz-konserten naturligvis. Den er for øvrig også det Else Kåss Furuseth, også hun fra Jessheim, ser mest fram til i år.

– Krompen fra Jessheim, selveste Diaz, er det jeg gleder meg aller mest til. På en god andreplass er Kjell-Elvis. Jeg har sett begge flere ganger. Kjell-Elvis vinner på dressfronten (ofte hvit), men Diaz løftet taket på Kjellern til himmels før jul. Gleder meg til vi sammen skal putte en J oppi lufta. Det er Jessheim for alltid, sier Else Kåss Furuseth. Så gjenstår det å se om Diaz lander med helikopter denne gangen også. De som var på Jessheim-konserten hans før jul har etter sigende fortsatt ikke landet.

Fakta Brenna og Huitfeldt

  • Bor begge på Jessheim og er bypatrioter på sin hals.
  • Har lang fartstid i politikken for Ap. Brenna var Akershus Aps fylkesordførerkandidat ved fylkestingsvalget i 2015. Brenna har tidligere vært politisk rådgiver i Justis- og beredskapsdepartementet og ved Statsministerens kontor. 
  • I Stoltenbergs andre regjering hadde Anniken Huitfeldt tre ulike ministerposter. Har sittet på Stortinget siden 2005.

LES OGSÅ: Fra 10. august og en drøy uke, handler det meste om Jessheimdagene for Christin Brandt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.