Samme år satte hun opp Limaspillet for første gang. I dag er det 45 barn og unge med i teateret.

Limaspillet vært satt opp åtte ganger, og det har blitt utallige barne- og ungdomsforestillinger. Hun har også startet Viksvangen Aktivitetsgård, som hun vil utvikle til å bli et tilbud for alle som er interessert i dyr, kultur og friluftsliv.

Hvorfor er du så engasjert i barne- og ungdomsarbeid?

- Det er så viktig at barn og unge får mulighet til å gjøre noe som er sunt, meningsfylt og allsidig. Jeg driver forebyggende arbeid. Jeg prøver å gi unger og ungdom en smak av noe de kan bygge videre på, en god plattform, skape gode relasjoner og mestringsfølelse. I den tida vi lever i er det nok av andre fristelser, alle trenger å gjøre noe som kan gi varige avtrykk, og det håper jeg at jeg bidrar til. De kan vokse på det jeg gjør, det har jeg selv gjort.

Hvorfor teater?

- Fordi det er en nydelig uttrykksform. Øyeblikkets kunst! Også har jeg så mye på hjertet at jeg skriver og skriver, og mye av det jeg skriver blir teatermanus. Teater er inkluderende, sammensveisende og utviklende. Alle kan være med, alle kan bidra med noe. Generasjonsskiller forsvinner, for eksempel når jeg har Limaproduksjonene, der er yngstemann rundt seks år og eldstemann rundt 75. Jeg trives med den slags. Utvikling på alle plan og nyttige og gode forbindelser skapes og lever videre.

hvorfor startet dere Viksvangen aktivitetsgård?

- Jeg tar opp igjen en gammel drøm og idé. Tidlig på 90-tallet drev jeg rideskole (ble visst omtalt som Nannestads første rideskolerektor en gang, fin tittel) Hadde en plan om å drive et Inn på tunet-tilbud, men kom aldri så langt den gangen. Etter noen år måtte teaterinteressen min få litt større plass, og dermed ble den biten av mitt hesteliv avviklet. Nå har jeg fått en kar ved navn Henning Olsen inn på tunet mitt, og han starta sin virksomhet her fra min gård i fjor høst. Dermed var det plutselig litt enklere for meg å ta opp igjen min idé også. Jeg starter opp rideundervisning, litt i det små, nå fra høsten. Tanken med aktivitetsgården er at det skal være et allsidig tilbud, rideundervisning, turer både til hest og til fots, kurs, konserter, teaterforestillinger i den nyrestaurerte låven vår. Har en grunnleggende idé om at det skal være inkluderende. Håper å fange opp, og så sunne interesser hos folk flest.

Hva er du opptatt av nå?

- Akkurat nå er jeg mest opptatt av å få med meg sommeren, rett og slett gjøre sommerting. Men, mens jeg nyter sommeren planlegges både Limaspillet 2017, videre liv for spillefilmen Offside Story og juleforestilling.

Hva betyr sommeren for deg?

- Sommer for meg er bading i elva, mye bading! Ri på «villmarkstur» med sønnen min, lyse netter, tidlige morgener, jordbær og Reiseradioen! Og, planlegging av Limaspillet, sånn litt hvert eneste år.

Hva og hvor er ditt optimale feriested?

- Det må være på en øy, ikke øde øy, men utenfor allfarveg. Trær, markjordbær og et lite tjern. Viktig med det lille ferskvannstjernet.

- Sommerens ferieplaner (ev. hvor har du feriert?)

- Vi har vært to uker på Gran Canaria, det er vi hvert år. Ellers hjemmesommer.

- Har du en god sommersang?

Tja ., må bli Postgirobygget, Idyll

Hva legger du helst på grillen og hva drikker du til

- Det må bli noe så tradisjonelt som grillskiver. Drikker gjerne bare brus til.

Har du et spesielt sommerminne du kan dele med leserne?

- Jeg er opptatt av været, som folk flest, men kanskje litt mer fascinert av uvær enn andre? I 2010 var jeg og Lars Halvard (den gang 5 år) på en av villmarksturene våre. Natt til 14. juli ble det et forferdelig uvær - vi lå i telt. Vi så på «lysshow» på teltduken. Måtte gå ut å kjenne på regnet, det var varmt, akkurat som å gå inn i dusjen. Det kan absolutt diskuteres om dette var forsvarlig, men det ble nå en fin opplevelse av det.

Eller kanskje en liten tabbe?

- Tabber ja - vel, kan vel nevnes teltforestillingen vi hadde med teateret i fjor sommer. Det må anses som en tabbe, i hvert fall lite gjennomtenkt å sette opp en stor forestilling i et telt på en plass hvor det samler seg mye vann. Vel, kort fortalt, det regna da også, i bøtter og spann, og det endte med at vi måtte avlyse premieren. Jeg gjør aldri det igjen.

Ser du mye på TV om sommeren - og hva ser du helst på da?

- Ser ikke på TV, det er bare i jula.

Skal du på festival eller kulturarrangement i sommer?

- Jeg skal innom et par utendørsteatre i løpet august. Ellers så er det Hivju-konserten den 23. juli. Det er Henning Olsen, sammen med mann som driver aktivitetsgården om vinteren, som driver Hivjubakka i Hallingdal. Han arrangerer konsert til inntekt for rus- og mestringsbehandling. Der spiller blant andre Frode Johansen og Sønnavind.

Livet ditt så langt - hva kan du si om det?

- Rimelig fornøyd! Skulle nok vært mer strukturert tidligere for å rekke over enda mer, har jo så mye jeg skal få gjennomført. Skal se jeg rekker mer.

Hva er dine nærmeste planer?

- Starte opp Aktivitetsgården for fullt - jobbe mot Limaspillet 2017

Hva synes du om EUB på nett og papir?

- Liker som sagt papirutgaven best, men leser absolutt nettutgaven også. Så ja, liker avisa!

Hvem er du egentlig?

- Jeg er en idealist som noen ganger grenser til det naive. Jeg er en typisk «Marte Svennerud», gjelder både unger og dyr. Jeg blir så oppslukt av det jeg driver med så jeg kjører på og gjennomfører.

IDENTITET:

Navn: Jorun MH Skryseth

Bosted: Viksvangen - Maura

Familie: Trond, ektemann og Lars Halvard sønn

Interesser: Teater, historie, hest, friluftsliv

Yrke: Dramapedagog og Equiterapeut

FEM KJAPPE

Kort eller lang bukse: Lang

Fotball eller konsert: Konsert

Vin, øl eller mineralvann: Vin

Syden-ferie eller Norges-ferie: Må visst ha begge deler

Papir eller nett: Ser jeg en papiravis kaster jeg meg over den, men abbonerer ikke på papirutgaven

LES OGSÅ: Offside Story - en film om fotball og mobbing

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.