At Stian Carstensen er et musikalt talent er det ingen tvil om. Han startet konserten med et smell, og fikk vist sitt spekter da han spilte 45 ulike melodier på fire minutter. Med trekkspill.

EIDSVOLLHUMOR

Konserten var en sann fornøyelse - en herlig blanding av humor, historier fra Eidsvoll og ikke minst musikk. De som kom til Lille Barolo fikk valuta for pengene.

En stor hit var blant annet da Carstensen leste et utdrag fra en dagbok som tilhørte ei jente som var russ i 1990. Det var tid for mimring og nostalgi. Carstensen gjenfortalte med største iver. Kantinedama Arnhild ble nevnt. Det samme ble gymlærer Kvam. Moviebox og Espen Milli.

- Er det noen av dere som husker spolegebyr? Ti kroner kostet det, minnet Carstensen om.

LES OGSÅ: Nervøs på hjemmebane

FOLKELIG

Det var mye å kjenne seg igjen i. Mye historie fra Eidsvoll. Mye humor fra Eidsvoll.

- Jeg vil at konserten skal være folkelig. Jeg vil at folk skal kjenne seg igjen og føle tilhørighet, sa Carstensen før han gikk på scenen.

Han holdt dessuten det hele på Eidsvoll-dialekt.

- Jeg vil holde det lokalt. Vise at vi kommer fra det samme sted, sa han og fortalte at han hadde laget egne sanger om Eidsvoll.

Den ene handlet om slåssing på Myhrer. Sånn var det visst før.

- Jeg syns det er morsomt å mimre, og vil slå et slag for det folkelige. Det er på høy tid at vi blir flinkere til å nyte kvalitetsmusikk. Jeg prøver å appellere til alle grupper i samfunnet. Gamle som unge. Jeg tror det er sunt å blande oss litt, sa han.

LES OGSÅ: Mer enn bare vin

TAKKER FOR TILLITEN

Begge konsertene var utsolgt.

- Olaf Dønnum spurte om jeg ville spille. Jeg tenkte at det hadde vært hyggelig. Vi kunne jo bare avlyse om det var lite interesse. Olaf ringte ikke lenge etterpå, og fortalte at første konsert ble utsolgt på 20 minutter. Da ble jeg spurt om å ta en ekstra konsert, fortalte Carstensen.

- Jeg syns det er veldig hyggelig at eidsvollingene tar meg så godt imot. Det er absolutt ingen selvfølge, la han til.

Carstensen spiller mye i Europa. For ikke lenge siden sto han på scenen i England og spilte for over 20.000 mennesker.

- Det er mye bedre å spille for 80 personer her i Eidsvoll, enn for 20.000 i England. Her får jeg kontakt med publikum. Det blir en helt annen stemning når det er så intimt som dette.

Glenn Andersen hadde tatt med mor og far.

- De feirer at de har vært sammen i 50 år. Først lagde vi en god middag til dem hjemme hos oss, og så skal vi avslutte kvelden her. Pappa har fortalt meg at han alltid har ville sett Stian, og det fikset vi i kveld, sa Andersen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.