Ryktene har svirret en god stund allerede. Er det noen som går igjen i Eidsvoll bibliotek i Sundet? Hvem er det og hva vil vedkommende? Nå ønsker Åndenes makt å komme til bunns i mysteriet.

– Det skjer åpenbart mye rart og derfor er det svært uforståelig. Hendelsene er såpass godt observert at vi er sikre på at dette har skjedd. Dette er ikke noe som er konstruert eller fantasert fram. Vi mener disse hendelsene er å anse som reelle, sier Tom Strømnæss, programleder for Åndenes makt på TVNorge.

Flere merkelige hendelser

Det populære programmet er på besøk i biblioteket etter tips om at det skal skje uforklarlige hendelser der og det over et lengre tidsrom. Mandag til torsdag denne uka gjennomførte de innspilling i lokalene. EUB får bekreftet at fire ansatte vil medvirke i programmet, som skal vises på TV i høst.

– De har hatt store problemer med dataanlegget sitt. De opplever til stadighet at stikkontaktene er trukket ut, og det uten at det har vært noen der på lenge. Sikringen går også gjentatte ganger, bokhyller fyker ut, gjenstander flytter på seg og bokstøtter kommer susende gjennom lufta, sier Strømnæss.

Jan-Erik Nossum jobber i biblioteket og har vært der mye de ti siste årene. Han har selv opplevd flere spesielle ting.

– En gang var jeg inne på lageret i kjelleren. Plutselig smelte jerndøra bak meg igjen med voldsom kraft. Jeg tittet mot døra, men så ingen. En annen gang drev jeg og fant fram noe. Da så jeg plutselig en mørk skygge som for forbi døråpningen. Jeg ropte hallo, men fikk ikke noe svar. Andre ganger har jeg følt at noen har vært bak meg og kjent en veldig sterk lukt. Men jeg har aldri sett noen, sier Nossum. Han sier kollegaer har fått bokhyller i hodet og at bokstøtter har kommet susende gjennom biblioteket i stor fart.

Positiv ordfører

– Det var guffent der en periode. En av damene opplevde at en bokstøtte kom susende mot henne uansett hvor hun sto i lokalet, sier Nossum.

Ordfører John-Erik Vika gleder seg til å se programmet.

– Det er ingen tvil om at det kan være mer mellom himmel og jord som vi ikke kan forklare. Det er bedre at det spøker i grunnlovsbygda enn at det spøker for den, humrer han.

LES OGSÅ: Deltakerne tror det spøker på Farmen-gården - grøsser av uforklarlige hendelser

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.