Etter mange flyttinger har endelig kulturskolen fått egne lokaler.

– Nå er vi samlet alle sammen, noe som er svært viktig for miljøet. Dette er viktig for både elever og lærere. Kulturskolen er blitt et møtested. Elevene møtes etter skolen og gjør lekser og koser seg før undervisningen starter, sier Ellinor Edlersdotter, rektor ved Nannestad kulturskole.

Nannestad musikkskole, senere kulturskole, ble startet i 1969, og er én av landets eldste.

– Da jeg kom hit for 15 år siden holdt kulturskolen til i et lite rom i Midtbygda barnehage. Da lurte jeg på hvor egentlig selve kulturskolen var. Da var vi ute på skolene og hadde undervisning. Vi gjør dette litt fortsatt, men ikke i den grad det var da, sier Edlersdotter.

Kulturskolen har senere vært lokalisert både i tidligere Nannestad alderspensjonat, i brakker ved ungdomsskolen og i det tidligere Dnb-bygget. For et par uker siden flyttet skolen inn i påbygget, som er bygd for musikkundervisning, til kommunehuset. Det er også et oppholdsrom med kjøkken og en administrasjonsdel. Dit flytter også kulturavdelingen i kommunen.

400 ELEVER

Edlersdotter forteller at det i dag er 400 elever tilknyttet kulturskolen. Det undervises i mange forskjellige instrumenter, dans, drama, sang, kunst, band og kunstverksted.

– Det står også 300 elever på venteliste. Det er få som slutter, og det er jo et godt tegn, sier Edlersdotter.

Synnøve Storstein har vært elev ved kulturskolen i 10 år.

– Jeg begynte å spille piano, men for seks år siden begynte jeg med sang. Det er kjempefint med nye lokaler. Det er fint her, sier Storstein.

TILBYGG

I forbindelse med rehabilitering og utvidelse av Nannestad ungdomsskole kom ideen opp om å bygge på en kulturdel på kommunehuset, i tilknytning til storsalen.

– Arkitekten kom først opp med forslag om at kulturskolen kunne integreres i tilknytning til ungdomsskolens musikkundervisning. Dette syntes FAU var en dårlig idé, og vi ble bedt om å se på en løsning hvor kulturskolen hadde egne lokaler. I stedet for å bruke pengene på rehabilitering av musikkdelen puttet vi pengene inn i et eget bygg, som ligger vegg i vegg med ungdomsskolens musikkavdeling. Det betyr jo da også at kulturskolen kan ha vekselbruk på noe av det, sier ordfører Hans Thue.

LES OGSÅ: Stedet der kjeledresser er blitt kunst

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.