Med deltakere fra hele Norge, som fra Bodø og Haugesund, var Jessheim is- og flerbrukshall stappfull i helgen. Det var 517 startende deltakere fra hele Norge.

ROMERIKE DRILLKORPS

Drillkonkurransen er i regi av NMF, Norges Musikkorps Forbund, men det var Romerike Drillkorps som var teknisk ansvarlig for konkurransen.
- Dette er Norges drillkonkurranse, og det er fint at vi får brukt dette flotte anlegget til å huse den konkurransen, sier Gunnar Gabrielsen, som er nestleder i Romerike Drillkorps.
- Det er et stort løft, og viktig for klubben at vi får vist oss fram, sier han.
Østlandsmesterskapet er for mange siste oppkjøring før EM og VM, og det er for mange en sjanse til å kvalifisere seg til både EM og VM.

AVANSERT SPORT

Gabrielsen forteller om hvor avansert drilling egentlig er, og at folk flest ikke vet hva drilling består av.
- Det er mye mer enn å gå i 17. mai-tog. Det er utrolig mange disipliner hvor det er mange faktorer som spiller inn, sier han og nevner at det er komplekse, tekniske programmer.
- Vi har alt fra solo, duo til tropp, hvor det kan være forskjellige temaer, antrekk og mye mer. Det er forskjellige aldersklasser og ferdighetsnivåer. Det er en klasse hvor det mye dans, og det er veldig estetisk. Man kan se på det som en blanding av cheerleading og turn, sier Gabrielsen.
LES OGSÅ: Drilljenter med suksess

MYE TRENING

Det er ikke bare bare å skulle hevde seg i toppen når det gjelder drilling. Konkurransesesongen begynte nå i januar, og utøverne ligger i hardtrening gjennom hele høsten.
- De aller beste trener nok hver dag, og opp til tre timer om dagen. Når det nærmer seg store mesterskap kan de trene mellom 10 til 20 timer i uka, forteller Gabrielsen.
Han forteller også at det blir en del reising mellom de forskjellige mesterskapene.
- Utøverne har en del reisedøgn også, så de står virkelig på, sier han.

ELSKER MESTRING

Det er som sagt mange ulike disipliner når det gjelder drilling. Alt fra dans til mer teknisk krevende koreografier. Man kan velge seg ut et tema, og gjøre et nummer ut av det. Både Juni Engen og Heidi Westland hevder seg i toppen, og forteller at alt med drilling er bra.
- Vi liker de fleste disiplinene, men mest av alt elsker jeg den mestringsfølelsen man får, sier Juni.
- Ja, og det å hele tiden merke at progresjonen kommer, sier Heidi.
De skal begge være med i EM i påsken.

DET SOSIALE

De begge forteller at den største drømmen akkurat for øyeblikket, er å gjøre det bra i EM.
- Vi var med i VM i fjor, og da kom vi på fjerdeplass i troppsdisiplinen. Det var veldig moro, sier Heidi.
- Og sist vi var med i EM endte vi på en tredje plass, legger juni til.
EUB TV. På trening med Romerike drillkorps

Resultater

Solo 1 baton preteen intermediate:
2. plass: Julie Kristina Gabrielsen (dette klarte hun selv med feber)

Solo 1 baton junior beginner:
1. plass: Thea Emilie Wenzel
2. plass: Sara Johanne Larsen

Solo 1 baton junior advanced:
1. plass: Julie Anine Kvervavik
2. plass: Henriette Brandsnes Bekken

Solo 2 baton junior advanced:
1. plass: Henriette Brandsnes Bekken

Solo X-Strut junior advanced:
1. plass: Julie Anine Kvervavik

Drilldans solo junior advanced:
1. plass: Julie Anine Kvervavik

Twirl duet junior:
1. plass: Henriette Brandsnes Bekken og Emma Vegel Tolderlund

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.