– Vi gjør oss klare for første par ut. Både Stella og Alexandra er fra Eidsvoll, historisk sett et bra sted for gode samarbeid, introduserte programlederduoen Kåre Magnus Bergh og Silya Nymoen gullstrupene fra grunnlovsbygda.

Sekunder senere fylte låten deres «You got me» hele Oslo Spektrum lørdag kveld. Stella Mwangi og Alexandra Rotan sendte stemningen i taket fra første tone og sjarmerte både publikum, juryen og tv-seerne. Med det var den 56. norske utgaven av den norske Melodi Grand Prix-finalen i gang, fylt med glitter, glam og paljetter.

Nerver og spenning

Under tre minutter senere var deres opptreden for kvelden over. Da startet ventingen. Lettet over å være ferdig, men spente og nervøse på avstemning og resultatet. Ni konkurrerende bidrag gikk på scenen én etter én.

– Vi er to ulike jenter som vil og drømmer om det samme. Å spre vår felles musikkglede – og vinne i kveld, sier Stella Mwangi og Alexandra Rotan.

Så skulle ti bli til fire i gullfinalen. Én av dem som ble lest opp var Stella og Alexandra. Ett skritt nærmere drømmen om seier.

Slått på oppløpet

I den avsluttende gullduellen måtte eidsvollingene se seg slått av Rybak og Rebecca, hvor sjarmtrollet med fela til slutt og kunne heve MGP-trofeet over hodet.

I skyggen av blitsregnet, konfetti og kameralamper står Alexandra på scenen i Spektrum. Hun får en klem av nabogutten Simen Snilsberg Aune (14) fra Råholt. Han deltok som danser med Tom Hugo.

– Det var veldig stas å få være med, og en utrolig kveld. Også heiet jeg på deg Alexandra, sier Simen til Alexandra.

Til tross for at MGP-eventyret er over for denne gang er Alexandra Rotan like blid.

– Det er absolutt ikke siste gang jeg står på denne scenen. Jeg skal tilbake, for dette er bare så sinnssykt gøy, sier Rotan til EUB.

Eksamen på mandag

– Hva skjer videre nå da?

– Nå skal jeg ut å feire vinneren sammen med de andre deltakerne og fansen, sier Alexandra.

– Mens jeg er ti år eldre og vil helt bare hjem å sove, skyter Stella inn.

Og Rotan måtte raskt ut av MGP-bobla. Allerede mandag var det eksamen på sykepleierstudiet.

– Så dagen derpå brukes til intensiv eksamenslesing. Men det skal ikke legge noen demper på festen, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.