Det er nesten fire timer til konsertstart. De første sangerne i Nannestad Kammerkor siver inn i Ullensaker kirke. På bordet står det rundstykker, Smil-sjokolade, te og kaffe.

– Det er viktig å være nøye med forberedelsene. Vi slurver ikke med de. Styreleder og kormedlem Hanne Kleven Eek smiler. Flere kormedlemmer tripper rundt henne, beveger på armene og trekker pusten dypt. Summende juletoner sprer seg rundt langs veggene. I et rom i den andre enden av kirken klapper tenor Thomas Ruud, én av Norges mest ettertraktede sangere, hunden sin på armen. En nysminket Hanne Krogh ler hjertelig. Navnet hennes er nesten synonymt med stemningsfulle julekonserter.

Første gang i kirken

Det er 30 år siden hennes første julekonsert, men første gang hun besøker kirkerommet på Kløfta.

– Den første gleden var å komme inn i det fantastiske kirkerommet og se kirken. Den andre var å høre koret synge. For et trøkk, sier hun.

Tata Vega, en verdensstjerne fra Amerika, gjør også sine siste forberedelser. På naborommet har dirigent Mari Moe tatt føringen. I et lite sekund føles det nesten som vi befinner oss i en fotballgarderobe like før kampstart. Peptalken – den siste praten før arrangementet begynner – er nemlig også en del av konsertoppladningen for koret. Summingen ute i kirken øker i volum. Det begynner å fylles opp av publikummere. Rommet fylles av en blanding av glede og lettelse.

Flyter med stjernene

– Unikt samhold, det å lære noe nytt hele tiden, legge hverdagen til side og gjøre noe helt annet og ha det morsomt sammen med andre, er det beste med å synge i kor, sier Espen Mørk. Han synger i to kor og kan ha innholdsrike søndager med opptil tre gudstjenester. Denne gangen samarbeider kammerkoret med store artiststjerner i Krogh, Ruud og Vega.

– Stjerner er så proffe. Det bare flyter, akkurat som det vil gjøre her i kveld, sier han.

– Forberedelser er alfaomega. Avgjørende for et godt sluttresultat, sier Hanne Kleven Eek.

Peptalken på bakrommet er over. Før de går ut gjennomfører kammerkoret Supermann – sin helt egen reise i fokus og finpuss. Alle strekker én knyttneve i været. De er klare. På bordet er Smil-sjokoladen tom. Rundstykkene er spist opp. Konserten kan begynne. Et par timer senere er dommen klar: Stort finere og hyggeligere er det knapt mulig å få det. Det er en førjulskveld du skulle ønske aldri tok slutt.

Fakta

  • Julekonsert med Hanne Krogh, Tata Vega, Thomas Ruud og Nannestad Kammerkor i Ullensaker kirke på Kløfta.
  • Tata Vega er en soul- og gospelstjerne fra Amerika. Sunget med blant andre Michael Jackson, Andrea Crouch, Whitney Houston, Stevie Wonder og de siste fem årene Elton John.
  • Thomas Ruud er én av Norges mest etterspurte sangere.
  • Cirka 300 publikummere møtte opp.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.