I åtte år har Rayner Valen drevet spisestedet Jordbærpikene i Jessheim storsenter. Han har god erfaring med Jessheimdagene, og ser fram til ei lang, travel uke med mye å gjøre.

– Den byfesten er et stort løft for hele Jessheim. Programmet er – og pleier å være – veldig bra, noe som ganger både senteret og byen. Arrangementene og tilbudene tiltrekker mange folk utenfra som til daglig ikke er her. I tillegg ser vi at mange som har flyttet fra byen bruker disse dagene på å komme hjem og feire med gamle venner. Alt dette betyr mer arbeid for oss, men det er bare gøy. Omsetningsmessig er det nesten som en julehandel, sier han.

– Men Jessheimdagene handler aller mest om å gi noe tilbake til kundene våre. Vi er heldig som har en senterledelse som har bygd opp dette til en solid tradisjon, og som er opptatt av at det skal skje noe her i tillegg til bare handel. Og det merker vi. De har vært dyktige og har klart å gjøre byfesten til et arrangement som favner folk i alle aldre. Alle skal være, og er velkomne hit, også de på 70 år eller eldre, påpeker Valen.

LES OGSÅ: Konserten under Jessheimdagene blir blant Diaz' siste show

HELE DAGEN

Under den store årlige byfesten ser Rayner Valen at både faste og nye kunder tilbringer store deler av dagen inne i og rundt storsenteret, gjerne flere dager på rad.

– De er rundt omkring og får med seg de ulike aktivitetene, og kommer inn for å spise før de går ut igjen. Mange gjør det gjennom hele uka, og de storkoser seg, sier han.

– Det er behov for spisesteder, med andre ord?

– Helt klart. Alle kjøpesentre må ha et mangfold av spisesteder. Det holder ikke med bare en pølsekiosk ved døra mer. Gode spisesteder er med på å trekke kunder inn. I det hele tatt blir ulike aktiviteter viktigere og viktigere for ethvert kjøpesenter, og vi kommer til å se mye mer av dette i årene som kommer, påpeker Valen.

Han har 15 ansatte under seg, og samtlige er innforstått med at å ta ferie mens Jessheimdagene pågår er helt uaktuelt.

– Storsenteret holder tross alt åpent begge søndagene, og det er nattåpent på torsdag. Da må vi være alle ansatte på jobb, ellers går det ikke rundt. Jeg vil tro at det er slik for de aller fleste butikkene her. Vi merker godt at det er flere kunder her i disse dagene, men de er fornøyde, begeistret og imponert over hele opplegget. Det er vel derfor de kommer igjen og igjen, sier han.

LES OGSÅ: Den syklende musiker spiller opp til ny byfest

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.