Tor Hurlen sendte inn flere bilder til årets konkurranse. Det svart-hvite portrettet gikk til slutt helt til topps. - Jeg fotograferte mye da jeg var ung, og drev i mørkerommet. Så tok det slutt noen år, inntil jeg tok opp fotograferingen som hobby for fem-seks år siden, sier Tor Hurlen fra Nannestad.

Nå fotograferer han nærmest daglig, og drar aldri noe sted uten kameraet i bilen.

- Foto er veldig moro. Jeg tar mange bilder, og ser på mange bilder for å utvikle meg, påpeker han.

MONGOLIA

- Fortell om vinnerbildet ditt.

- Det er tatt på en fototur i sommer, da jeg og sju andre var med den engelske fotojournalisten Timothy Allen til Vestre Mongolia og kazakh-nomadene der. Vi bodde sammen med nomader, og da vi andre dagen slo opp teltene våre 100 meter unna en familie, kom de umiddelbart bort til oss for å prate. Dermed ble vi invitert på bryllup dagen etter, og det var der jeg fotograferte ham. Dette er veldig gjestfrie mennesker, ikke så rike på penger, men de er lykkelige.

- Tok du mange bilder av ham?

- Ja, de var generelt veldig glade for å bli fotografert, og de stilte seg opp foran oss. Akkurat han var en av de eldste gjestene i bryllupet, og jeg fotograferte ham på forskjellige steder.

- Og mannen med ørnen?

- Kazhanfolket jakter tradisjonelt rev og ulv med ørner som våpen. Han på bildet er en ung mann som nå begynner som ørnejeger, og lærer tradisjonen av sin bestefar, påpeker han.

På slike fototurer reiser Tor Hurlen alene. Neste tur går til Rwanda i høst, der han blant annet skal få møte fjellgorillaene.

- Denne er også en fototur, så jeg kommer vel hjem med en del bilder derfra også. Vi blir fulgt inn til gorillaene og får være der i en time av gangen. Det er slik deres livvakter får betalt. Jeg gleder meg veldig til den turen, sier han.

PORTRETTER

Hurlen liker særlig godt å ta portretter, både tilfeldige og arrangerte. Og det ser vi av flere bilder han har sendt inn til tidligere konkurranser.

- Ellers blir det selvsagt mange bilder av familien min og særlig barnebarn. Familiebilder er viktige motiver for meg, sier han.

Her er alle svarthvitt-bildene som ble sendt inn til årets fotokonkurrasne, del 1 og del 2

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.