– Sommerrevyen er basert på en optimistisk mistanke eller et lønnlig håp om at det er noe på gang og at noen får ut fingeren. Det er en del møter om Sundets framtid og sånn i bygda her, men det er ofte vanskelig å få øye på resultatet av de møtene. Det å vedta ting er greit, men når det er gjort virker det som man finner arenaer og se om det er mulig å bli uenig om det man er blitt enig om, sier Toftnes, regissør for forestillingen.

– Det betyr at dere også kommer med noen sleivspark?

– Vi er snille, så det blir snille sleivspark. Men vi mener noe med det. Diskusjonen om Sundets framtid har pågått i mye over hundre år. I din avis sto det i 1903 én artikkel om at Sundet-handelen hadde en blomstrende framtid, hvis folk kjøpte kåper, kjoler, hatter og ur her i stedet for å reise til Kristiania. Hvor mye lenger man har kommet siden den gang er jeg usikker på, svarer Toftnes.

Humor og sang

Sommerrevyen settes opp i regi av Eidsvoll amatørteater, spilles i Panorama og har premiere onsdag kveld. «Nå blir det greier!» spilles også 26. mai, 31. mai, 1. juni, 2. juni, 8. juni og 9. juni. Oppsetningen består av to aktør, og har en total varighet med pause på cirka to timer.

– Hva skal de som ser revyen sitte igjen med når den er ferdig?

– Først og fremst ønsker vi at de skal ha hatt en god opplevelse. Også skal de ha fått kjenne på lattermusklene. Vi er nok innenfor det som kan kalles en god, gammeldags revy, og vi prøver å kombinere glimt i øyet med fantastiske sangnumre, masse humor, hjertevarme og lokale sleivspark, svarer Toftnes.

Underveis i revyen får de frammøtte stifte nærmere bekjentskap med Dolly Trump, kona til Donald. Hun stiller som ordførerkandidat i Eidsvoll.

Spektakulært nummer

– Vi har også et spektakulært nummer. Totalt sett står mennesket i fokus. Det samme gjør Eidsvoll og i spesielt Sundet. Vi tar også for oss en gruppe nettroll. Hva har du i sekken, er også ett av temaene. Det er utrolig hva folk samler på i sekken. Vi er også innom Kinarestauranten i Sundet og blir kjent med hva som egentlig skjer der.

Toftnes er klar på at Sundet har et stort potensial.

– I Eidsvoll planlegger man hva man skal gjøre, ikke hva det skal bli. Så blir det en kladd her og der, og ikke en helhetlig tanke. Spørsmålet som må stilles er hvorfor skal folk komme til Sundet og når de kommer; Hva skal de oppleve? Det er essensen i alt, og det bør være førende i utviklingen framover, sier Toftnes.

Latter, humor, alvor og sang. Onsdag er det premiere. Toftnes og co. gleder seg.

– Vi er svært spente på mottakelsen, sier han.

Fakta sommerrevyen «Nå blir det greier!»

  • Revyen i regi av Eidsvoll amatørteater har premiere onsdag kveld.
  • Spilles også 26. mai, 31. mai, 1. juni, 2. juni, 8. juni og 9. juni.
  • Går av stabelen i Panorama.
  • Består av to akter og varer i cirka to timer med pause.
  • 14 personer står på scenen totalt.
  • Inneholder glimt i øyet, flere sangnumre, masse humor, lokale sleivspark og hjertevarme.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.