• FLERE UTSTILLERE: Det var i år over 70 stander på messen i Letohallen. Blant bordene kunne man finne alt fra porselen, sølvtøy, leker, bøker og pyntegjenstander til klær og gamle biler.

– Jeg er ganske sikker på at ingen vil kjøpe dem! Jeg vil i alle fall ikke ha dem på bordet, ler Ronja Stobbe Galgerud (9) mens hun forteller om dagens så langt rareste funn – et sett med salt og pepperbørse, utformet som nakne mennesker.

Niåringen fra Dal var på messa sammen med mamma Camilla og morfar.

– Jeg har ikke vært her før, men det er masse morsomt å titte på. Jeg har blant annet fått et armbånd av morfar, forteller Ronja stolt.

Hun lot seg også fascinere av en gammel telefon.

– Men det er kanskje mer praktisk med mobiltelefon, enn den her, undrer hun.

HOLDT PÅ I 10 år

Blant beltespenner, gamle bøker og blader, duker og annet småtteri, står selger Per-Reidar Jørgensen. I over ti år har han solgt brukt- og antikvitetsgjenstander på Letohallen med et smil om munnen, hyggelige priser og flere gode historier på lager.

– Denne kubjella må være godt over hundre år. På størrelsen å dømme vil jeg tippe at den har tilhørt en kalv eller ei lita ku, sier han, mens han henger bjella rundt halsen.

– Og denne veska, en neverkont av bjørk, har jeg laga selv, forteller Jørgensen.

Stadig vekk er det noen innom standen hans for å slå av en prat, handle og titte på de mange varene.

– Folk titter nok kanskje mer enn dem handler. Men det er koselig det óg, jeg tar det litt som det kommer hva gjelder salget, sier han.

LES OGSÅ: Byutviklingen har ført til millionomsetning i Røde Kors sin bruktbutikk

– MÅ HA MED SEKK

Brukt og antikkmessa samler to ganger i året flere tusen besøkende og mange utstillere i Letohallen. Under helgas messe var det over 70 stander med mye spennende for kundene som tok turen innom.

– Vi reiser aldri hit uten ryggsekk! smiler ekteparet Britt og Jon Jakobsson.

– Det er alltid noe å finne, og vi drar vel aldri hjem uten noe, sier Britt, som har vært på messa sammen med mannen flere ganger tidligere.

Denne lørdagen fattet ekteparet interessen for to gamle bjeller som lå på en av standene.

– Vi var ikke helt klar over hva bjellene ble brukt til, men fikk forklart at de har sittet på gamle hestevogner. Nå har ikke vi hest hjemme, men de kunne kanskje vært fine som ringeklokke på hytta, ser Britt for seg.

Ektemannen Jon samler på gamle skrivesaker og var godt fornøyd med dagens fangst så langt – gamle fyllepenner og pennesplitter.

– Jeg har samlet på skrivesaker i over 30 år, forteller han.

Ekteparet trekker fram den gode, hyggelige og avslappa stemninga som noe av det beste med messa, foruten alle bruktskattene.

– Det aller morsomste er å finne noe som verken selgeren eller vi vet hva er eller har vært brukt til. Da kan man jo nesten drive litt detektivarbeid, sier Jon.

Fakta Brukt og antikk

  • Samler hvert år flere tusen besøkende og mange utstillere i Letohallen.
  • Det holdes messe to ganger i året.
  • I år var det over 70 stander på messa og et besøk på godt over 700 mennesker de første timene lørdag.
  • Det ble solgt alt fra porselensservise, kobberkjeler og sølvbestikk til gamle bøker, LP-plater, leker og malerier.
  •  Under helgas messe var det også en utstilling av veteranbiler i regi av Romerike Gammelbilklubb.

Åpner bruktbutikk i Sundet: – Jeg gru-gleder meg


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.