- Det er flott at vi kan ha en slik dag, sånn at vi får vist fram hvor flott det er her, sier Åge Bjørnstad, som er nestleder i Mjøssamlingene.
Se flere bilder i bildegalleriet

- MANGE SOM IKKE HAR VÆRT HER

Selv om det flotte område nede ved Mjøsa etter hvert har blitt godt kjent i lokalmiljøet, opplever han stadig vekk at plassen er en overraskelse for noen.
- Jeg har faktisk vært borti at noen som er bosatt på Minnesund, ikke vet om stedet. Da er det godt vi kan reklamere litt med dager som denne, sier Bjørnstad.

BESØK UTENFRA

Det var mange som hadde funnet veien søndag, og det var ikke bare lokale folk på plass.
- Jeg har pratet med folk fra både Skedsmo og Odal i dag. Det tyder på at plassen begynner å få fotfeste, og at vi også trekker til oss folk fra fjernere kanter, sier Kjersti Solberg som er omviser for Mjøsmuseet.
LES OGSÅ: Turistene strømmer til Eidsvoll

MANGE AKTIVITETER

På Mjøsdagen kunne man gjøre mye moro. Museet var åpent, og der kunne man lese om båtlivet på Mjøsa og se på en del gjenstander. I tillegg var noen av båtene i full drift, og det var mulig å ta seg en båttur eller to.
- En båt vi er veldige stolte av, «Start», kjører folk på vannet i dag. I tillegg er Redningsskøyta her i dag og de har med seg noen «Eliaser», sier Bjørnstad og forteller at de er svært populære.
- Vi kan nok si at redningsbåten Elias er vårt trekkplaster. Vi har hatt dem på besøk tidligere, og barna elsker de små båtene.

BÅTMOTOR

Noe som kanskje interesserte den eldre skare noe mer, var gamle båtmotorer. Richard Krogvold, også omtalt som en av maskingutta, viste stolt fram sin Heimdalmotor.
- Denne motoren satt i båten min. Nå har jeg tatt den ut, og stiller den ut med de andre motorene her, sier han og forteller om anlegget som er satt opp, slik at de kan starte flere motorer med lufttrykk.
- Æren for det, og mye av arbeidet på blant annet min motor, skal Jan Grønholt ha, legger han til og påpeker at det er mange som er interessert i gamle båtmotorer.
- Det er ålreit med en sånn Mjøsdag. Det viser seg at det er en del folk som er interessert i motorer, og da er det moro å kunne vise fram litt.
LES OGSÅ: Ny tid og nye muligheter for Morskogen

SNEKRET SEG BÅT

Som om det ikke var nok å kunne ta seg en tur med Elias eller Start, så var det annet man kunne gjøre langs Mjøsa. For barna spesielt var det funnet fram en liten fiskedam, og man kunne snekre seg en liten båt, for så å ta den ut på en prøvetur på vannet.
Signe Nordahl og Åse Karen Bjørnstad hadde prøvd både Elias og fiskedam-fisking, og det neste som sto for tur, var båtsnekringa.
- Det er veldig morsomt å være her. Man får prøvd mye forskjellig, sier Signe.
- Ja, det var veldig morsomt å kjøre med Elias, legger Åse Karen til og forteller at de godt vant med å være på havet.
- Jeg var ikke redd da vi prøvde Elias, men ei som vi kjørte med var litt redd.
- I tillegg så er det et pokemonstopp her, derfor ble jeg med, sier Signe.
Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.