Musikk har vært en stor del av livet til Mona Irene Johansen. Så stor at hun alltid har med seg trompeten på ferier for å øve.

ÆRESMEDLEM

– Jeg begynte i korps da jeg var åtte år, og siden har jeg vært der, også med barna mine. Korps og er halve livet mitt, det, sier hun. Ildsjelen som fortsatt er aktiv musikant i kvintetten Five For Fun, vet ikke helt hva hun skal si når EUB slipper nyheten og kulturprisen.

– Dette er helt utrolig gøy, Og selvsagt overraskende. Jeg visste ikke engang at jeg var nominert. For et år dette har vært. Først ble jeg æresmedlem i Hovin musikkorps, og nå dette, jubler hun.

PLASS TIL ALLE

– Hva tror du er grunnen til at du har fått tildelt kulturprisen?

– Det kan nok være fordi jeg er opptatt av å ta vare på folk rundt meg, og at jeg er en god organisator.

– Hva er det med korps som tiltaler deg?

– Her er det plass til alle aldersgrupper slik at ungdommer møter hverandre uavhengig av alder som i idrett. Og det er et godt samhold, påpeker hun.

KULTURVERN

I tillegg til Kulturprisen har Hovedutvalg for teknisk, idrett og kultur også vedtatt tildeling av Kulturvernprisen 2014.

– Den tildeles Bjørg Vikne Dæhlie for gjennom mange år å ha formidlet og dokumentert Ullensakers historie, både skriftlig og muntlig, sier kulturkonsulent Kathrine Øynebråten.

Vikne Dæhlie har skrevet 100-års jubileumsberetningen for Mogreina kirke, og bok om Ullensaker kirkes historie.

LOVENDE UTØVERE

Kommunens stipend til unge, lovende utøvere er også fastsatt. Det ene går til Eivind Berg (21) fra Nordkisa, for en særdeles bevisst og seriøs innsats på piano og kirkeorgel gjennom mange år, samt for positiv og aktiv deltakelse i lokalmiljøet.

– Dette er utrolig, og kommer veldig godt med når jeg skal søke et års utvekslingsstudier i Tyskland fra høsten av. Der skal jeg lære enda mer om kirkemusikk, sier Eivind som i dag studerer ved Norges musikkhøgskole.

– Tyskland er det rette stedet for meg. De har gode tradisjoner og kunnskaper der, sier han.

Jørgen Scheie Bråthen (18), fra Jessheim, får stipend for svært gode plasseringer og en særdeles bevisst og seriøs innsats i svømming, påpeker Øynebråten.

PENGER OG DIPLOM

Kulturprisen og kulturvernprisen består av 25.000 kroner og et diplom. Hvert stipend er på 10.000 kroner og tildeles kandidater i aldersgruppen 15–25 år med tilknytning til Ullensaker.

– Kulturpris, Kulturvernpris og Stipend til lovende utøvere overrekkes under et arrangement i Lokal Kulturuke 14.-23. mars, sier Øynebråten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.