- Jordbærene her er ekstra gode synes vi. Det er en fast tradisjon å reise hit å handle jordbær hver sommer. Vi må jo ha rørte Lynes-jordbær til vinteren, så nå skal det syltes, sier mamma Maren Eidskrem.
I utsalget på gårdstunet var det jevn trafikk av jordbærkunder, og gårdbruker Ole Kristian Lynes hadde det travelt med å ekspedere kundene.
- Her er det veldig travelt nå. Vi begynner også snart med salg av bringebær også, så det er full rulle i flere uker til, får han fortalt mellom jordbær-ekspederingen.
LES OGSÅ: Har plukket jordbær i 25 år

JORDBÆR-LUNSJ HVER DAG

En av de faste kundene på Lynes er Aslak Aslaksen som har feriested på Fremmingøya like ved. Hver dag på sommeren går turen opp til jordbær-utsalget på Lynes sammen med hunden Frøya.
- Det er helt klart mye bedre jordbær her enn i Oslo. Vi er her så ofte som mulig, og spiser en porsjon jordbær hver eneste dag, forteller han.
Også rundt om på utsalgene i distriktet var det hektisk aktivitet på lørdagsformiddagen.

SELGER FEMTI KASSER OM DAGEN

Hos utsalget på Råholt var det Edvard Lynes og Hanna Svendstad som ekspederte dagens kunder.
LES OGSÅ: En robåt med jordbær
- Vi har sommerjobb her, og det er helt topp. Det går ganske mye jordbær nå, og vi selger nok en rundt femti kasser om dagen, forteller de.
Lenge hersket det usikkerhet rundt hvordan jordbærsesongen skulle bli, da mange jordbærprodusenter rundt om i landet har blitt rammet av et hissig soppangrep, som har ødelagt bærene.
Jordbærprodusent Per Isingrud på Kløfta synes det å bruke ordet krise blir en overdrivelse.

SLAPP UNNA SOPPANGREPET

Han medgir at det har vært noen problemer, men for han har sesongen hittil gått som forventet.
- Salget har gått bra, og vi har heldigvis ikke vært veldig plaget med soppen. Jeg har hørt at folk har vært redde for å kjøpe bær, og det skal de ikke være. Hos oss har det vært ei veldig god uke, og vi har åpent et par uker til så det er fortsatt tid igjen for alle som vil ha bær, sier han.
LES OGSÅ: Sommerkake med jordbær
For datteren Camilla Isingrud har dagene vært travle siden salget startet i slutten av juni.
- Jeg vet sannelig ikke hvor mye vi har solgt hittil men det går nok en rundt 70-80 kasser om dagen, forteller hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.