• Hele gjengen: I alt 66 barn deltok på aspirantseminaret denne helga. Musikantene var fra alle de fire korpsene i Eidsvoll.

«C, d, c, c, c …» summes det, mens det blåses og trommes i gangene på Bønsmoen skole denne lørdagen. Notestativene er byttet ut med lytting, og musikanter fra de fire skolekorpsene i bygda er samlet til felles aspirantseminar.

– Yes, nå klarte jeg det endelig!

Mestringsfølelsen og spillegleden er stor. Noen med trommestikker eller drillstav i hendene, andre med blåseinstrument til munnen.

Aspiranter fra fire korps

– Vi har lært fem sanger i dag, det har vært kjempegøy, smiler Andreas Emil Møller Hansen (10) fra Aas skoles musikkorps.

– Enig! Det har vært moro, men også litt vanskelig å lære noen av de nye sangene, supplerer Arn-Magnus Møller Pettersen fra Vilberg skolekorps.

Sammen med 64 andre barn, i alderen 7–12 år, deltok guttene på aspirantseminar denne helga. Og selv om de kommer fra ulike korps og ikke har spilt like lenge, er de enig om én ting:

– Å spille i korps er kjempegøy!

– Og det aller kuleste med korps, er å faktisk kunne spille et instrument! Mamma kan nesten ikke lage lyd i instrumentet en gang, forteller Andreas Emil.

– Også 17. mai! Det å gå foran i toget og spille er skikkelig fint, legger Arn-Magnus til.

LES OGSÅ: Sander (5) debuterte som korpsdirigent

Samhold og spilleglede

– Hensikten denne helga er å skape samhold og spilleglede blant musikantene. Det å møte andre som holder på med det samme som deg selv, er viktig og motiverende, sier Liv Marthe Føllesdal, leder av Vilberg skolekorps og medlem Eidsvoll Musikkråd, og legger til at seminarer med positive opplevelser også er viktig for rekrutteringen til korpsene.

– De siste 10–15 årene har det vært noen færre som ønsker å spille i korps, men det svinger litt, sier Føllesdal.

Hun tror myten om mye dugnadsarbeid kan være med på å bidra til at foreldre ikke ønsker å ha barna sine i korps.

– Men dugnadsmyten kan vi avlive! Det er overraskende gøy å være korpsmamma, og barna har stor glede av det, sier Monica Ottem-Holmsten og Mette Tangestuen, som begge har barn i skolekorps.

LES OGSÅ: 32 glade år i musikkorps

Kan gjentas

– Hvis denne dagen blir vellykket, er dette absolutt noe vi kan gjøre igjen, sier Føllesdal.

Og om dagen ikke var vellykket nok med instrumenter mellom hendene og musikk i ørene, ble den i alle fall fullkommen da dagens tacolunsj ble satt på bordet.

Fakta om aspirantseminaret

  • Korpsenes yngste og ferskeste musikanter, aspirantene, var lørdag samlet til seminar på Bønsmoen skole.
  • Seminaret var i regi av Eidsvoll musikkråd og aspiranter fra alle de fire skolekorpsene i kommunen kunne delta. 
  • På programmet sto øving med instruktører fra Kulturskolen, sosialt samvær, lek og moro.
  • 66 barn deltok på seminaret. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.