• BLOMSTER: Styret i RBU fikk blomster av kommunalsjef Hege Brenna.
    F.v.: Martinius Haugen, Andreas Sørgård, Sander Andreassen, Hege Brenna, Emilie Pettersen og Jenny Andreassen.

– Hurdals eneste ungdomsklubb ligger i sentrum. Dit er det 12 kilometer. Det er langt. Ikke passer det med busser, heller. Det kan bli seint på kvelden før vi kommer hjem.

Det sier fem foretaksomme ungdommer fra Rustad i Hurdal.

rBU for rustad barne- og ungdomsklubb

Det er i underkant av 200 husstander i Rustad-grenda – og i disse bor det mellom 30 og 40 barn. Noen går i barnehagen, mens andre går på skolen og savner noe å gjøre i fritida si. Det skal det bli slutt på nå.

– Å starte en egen ungdomsklubb er ikke en spøk – hva slags aktiviteter har dere planlagt?

– Nå har vi ikke fått planlagt så mye enda, da. Vi fikk på plass styret i forrige uke, og dette er vårt andre møte, sier styreleder Sander Andreassen. Med seg har han Emilie Pettersen, som nestleder, sekretær Jenny Andreassen, Andreas Sørgård, kasserer og Martinius Haugen som styremedlem.

Men navnet har de på plass – RBU, en forkortelse for Rustad barne- og ungdomsklubb.

GOD ØKONOMIPLAN

Selv om det bare har gått ei uke etter at styret konstituerte seg, vet de likevel hvordan de skal få økonomien til å gå rundt.

– Vi har satt medlemskontingenten til 150 kroner i året, og inngangspengene per gang skal være 30 kroner. Vi skal selge popkorn, kaker, brus, smågodt og kanskje litt mer. Vi må jo ha penger, sier han som skal styre pengene – Andreas Sørgård.

– Men dere kan jo ikke invitere folk til å sitte å stirre i veggen. Har dere i det hele tatt tenkt på aktiviteter?

Det har de.

– Ute kan vi drive med fotball og andre ting. Inne har vi tenkt disko, filmkvelder, LAN-party. Vi håper vi kan få fiber lagt hit til Rustad Velhus.

– Når skal dere ha første klubbkveld?

– Det skal vi bestemme nå. Så fort som mulig. Men alle er velkomne, altså. Også de som ikke bor i Rustad, inviterer styret i RBU.

LES OGSÅ: Rustad - en del av Hurdal?

Fakta

Rustad er ei grend i Hurdal.

De har et eget vel og et eget velhus. Det er den tidligere Rustad skole.

Det er i underkant av 200 husstander i Rustad.

Den eneste ungdomsklubben i kommunen ligger i sentrum – 12 kilometer unna.

Nå har fem barn og unge stiftet en ny fritidsklubb –

RBU – Rustad barne- og ungdomsklubb.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.