Fredag 8. mars 1968: 700 deltakere til start i Norges lengste løp.

«7-mila står i 7-tallets tegn dette året. Det står 7 klubber bak arrangementet, som går for 7. gang, og deltakertallet blir ca. 7-hundre. Det har vært en sterkt stigende interesse for turløpet Eidsvoll-Oslo disse 7 årene, og man ar fått bevis for at dette distanserennet fyller et behov hos en rekke turløpere.»

har lagt 8 km vegbelysning

«Finstad vel avholdt årsmøte på Finstad skole lørdag den 17. februar 1968», melder lokalavisen. Under møtet ble sittende styrer Gustav Furuseth gjenvalgt. Det ble valgt fire kontingentoppkrevere, fire lysvakter, fem pærskiftere, én materialforvalter, ni medlemmer av festkomiteen, ni medlemmer i en arbeidskomite og tre i idrettskomiteen. Videre heter det: «Når det gjelder utbyggingen av veglys, anser vi det nå for ferdig utbygd, og vellet har nå vegbelysning på ca. 8 km veg, i alt 83 lampepunkter. Det ble besluttet å sende ut protestskriv til Eidsvoll formannskap og protestere mot bevilling til vinutsalg i Eidsvoll. Møtet sluttet med et hyggelig kaffebord. ref.»

Klasserom i Herredshuset

Fredag 1. mars 1968: «Jessheim gymnas og kontorlærlingeskolen kan ikke lenger skaffes lokaler i ungdomsskolene på Jessheim, og skoleplanleggingsnemnda har fått i oppdrag og vurdere den aktuelle romsituasjonen for de skoler som Ullensaker kommune for tiden har ansvaret for å skaffe rom til. Etter kontorsjefens forslag har herredstyret enstemmig vedatt at styret for Jessheim Gymnas og rektor anmodes om snarest ta kontakt med fylkst skolemyndigheter for befaring av det rom i herredshuset som tidligere er antydet som klasserom for gymnaset fra høsten 1968.»

Festbråk igjen på Jessheim

Mandag 11. mars 1968: «Det ble festbråk også denne helgen, forteller politiet i Ullensaker. Det er tilreisende bråkmakere som setter det hele i gang og denne gang var et par istykkerslåtte briller det primære kranglepunkt.»

MER FRA ARKIVET:

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.