Med båter som badet i solskinn, aktiviteter nedover Vorma, flyshow i lufta og en smekkfull brygge. Sjelden har Sundet vist seg fra en bedre side enn i helgen.
Nede ved brygga sto køen til vannskuterkjøringen i timevis, Røde Kors kjørte turer med redningsbåten og på scenen holdt konferansier Tom Olsen koken med vittige kommentarer til dagens program.

en innsats for Skibladner

Først ut på scenen var auksjonen til inntekt for Skibladner. Varer fra diverse butikker i Sundet gikk unna i budrundene og hjuldamperen kunne skimte med litt i overkant av 10.000 kroner etter slutt.
- Dette er langt over det vi hadde forventet og vi er evig takknemlige for alle som åpnet lommeboka, sier Ivar Nakken fra Skibladners Venner som presiserer at det slett ikke nærmer seg slutten for landets eneste hjuldamper.
- Dette hjelper oss stort økonomisk, og det må sies at trafikken fra Eidsvoll har vært bedre i år enn på lenge, husk at den beste måten å støtte Skibladner på er å ta turen med båten, sier han.

En tur i det blå

Sjøflyet kjørte turer hele dagen og skapte spenning ved å putre over gamlebrua med få meters margin. Flyshowet til Håvard Iversen med sitt mikrofly tok pusten fra enda flere med sine spektakulære akroøvelser i luften. Lucas P. Halden (6) og pappa, Tommy var blant mange som fikk seg en luftetur i det blå, de testet helikopteret.
- Dette var gøy, smilte seksåringen vel nede igjen. Han kjente igjen en grønn flekk som fotballbanen ved Eidsvollhallen.
- Det var et stort rektangel, forklarer han.
- Det kjørte vel en rundtur på åtte minutter, opp til Minnesund og ned igjen, forteller pappa.

Egen minibedrift

På brygga sitter fire jenter og venter på neste kunde. På bordet ligger klistretattoveringer, perler, og hårpynt.
- Vi fletter hår, setter i perler og selger armbånd og smykker, forklarer Victoria Celine Fredriksen Østhagen (11).
Ideen fikk hun for et par år siden da hun måtte ha noe å finne på imens foreldrene arrangerte vannskuterkjøring.
- Siden jeg likevel satt ved brygga og ventet var det morsomt å ha noe å drive med. Venninnene ble med på laget og sammen har de gjort butikk for flere hundre kroner denne dagen.
- Hva vi skal gjøre med pengene vet vi ikke ennå, sier jentene i kor.

Storfornøyd arrangør

- Det har kokt siden klokka tre på fredag. Jeg kan ikke huske at det har vært så mye folk og så bra oppmøte. Dette er utrolig gøy, sa en ivrig Tommy Karlsen, lørdag ettermiddag.
- Slappe av kan vi gjøre på mandag, i kveld blir det fest!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.