- Skolen satser stort på oss. Vi får jobbe med større og reelle prosjekter. Det synes vi er mer spennende og lærerikt enn mange mindre skoleprosjekter. Vi liker utfordringer. Lærerne er våre motivatorer og støttespillere. At jeg søkte meg til Nannestad videregående skole er kanskje det mest riktige valget jeg noen gang har gjort, sier Eirik Wilhelmsen.

TO AV 11 FRA NANNESTAD

Av 11 filminnslag til finalen i klassen ung, kategori fiksjon, er to filmer produsert av elever ved medier og kommunikasjon på Nannestad videregående skole. Stian Skjelstad er nominert med filmen Skumring, Eirik Wilhelmsen med Siste Brikke.

- Jeg gjorde opptakene på Mistberget. Det var mye jobb å frakte alt utstyret dit. Der filmet vi i minus 10 grader, forteller Skjelstad.

Wilhelmsen gjorde sine opptak på skolen, hjemme hos Skjelstad, og i Oslo.

- Jeg fikk låne kamerautstyr verdt 500-600 tusen kroner fra film- og TV-kompaniet Moonlanding. Jeg er nok trolig en av de aller første medieelevene i Norge som har filmet med 8K. Jeg har lagt ned mye jobb i prosjektet, men må si jeg ble veldig overrasket over at jeg ble nominert til prisen, sier Wilhelmsen.

Dette røper han om filmen:

«To døde menn, en besatt detektiv og et jævla sett med lego. Sannheten er nærmere enn man tror, og snart faller siste brikke på plass».

Skjelstad har deltatt på filmfestivalen før, og oppnådde i fjor en andreplass i konkurransen.

Skjelstads film er på ni minutter. Dette forteller han om innholdet i filmen:

«Det er aldri lett å si farvel, spesielt ikke til sin beste venn. Men når solen går ned over åskanten, og en ny dag begynner er enkelte ting sikkert. Minner, historier og et par bokser øl vil aldri forsvinne».

Begge de nominerte har engasjert skuespillere til sine filmer.

MÅL

- Vi har som mål å jobbe mot denne prisen, og elevene har virkelig levert. At det er to nominerte filmer er stort for oss, sier Odd Johnsen, utviklingsleder for medier og kommunikasjon.

ÅRLIG FILMFESTIVAL

Amandus - Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival, er Norges største og viktigste filmfestival og konkurranse for unge filmskapere og filmstudenter. Festivalen arrangeres på Lillehammer, og samler filmskapere og cineaster fra hele Norden til visninger, seminarer, verksteder og inspirerende møter mellom filmbransje, filmstudenter og filminteressert ungdom. Det er tre klasser, junior, ung og student. Festivalen pågår 22.-26. mars.

Også ytterligere åtte innslag i kategorien runner-ups fra MK-elever ved Nannestad videregående skole fikk hederlig omtale.

LES OGSÅ: Mars-forskere på Nannestad videregående skole

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.