• GLEDER SEG: Bjørn Askerud gjør alltid en solid og god figur under hittegods-?auksjonene.

Under Jessheimdagene lover han godbiter blant gjenstandene som skal selges.

– Tradisjonen tro skal vi holde en lynauksjon med 50–60 tilslag i løpet av én time. Det er alltid noen godbiter å finne på hittegodsauksjonen under Jessheimdagene, sier Askerud.

Hittegodsauksjonen har lenge vært én av de mest populære happeningene under Jessheimdagene. I år går arrangementet av stabelen torsdag 17. august. Først med en halvtimes forhåndsvisning av gjenstander borte ved lensmannskontoret. Deretter én intensiv time med selve rosinen i pølsa – auksjonen.

Tidligere lensmann Bjørn Askerud har vært med siden Jessheimdagene ble blåst i gang igjen i 1999. Han har ingen planer om å gi seg med det første.

Teller ikke år

– Jeg blir 75 snart, men teller ikke år. Selvsagt tar jeg ett år av gangen når det gjelder slike ting som dette. Når det gjelder andre ting, så planlegger jeg litt lenger. De fleste gjenstandene kommer fra hittegodskontoret på Oslo Lufthavn.

– Det hender også det kommer en og annen ting lokalt fra.

– Hvorfor er dette blitt så populært blant folk?

– Det må du nesten spørre folk om, men jeg tror det er fordi det er gode muligheter for å gjøre en god handel. Det må være det som fenger folk.

Lensmennene har tradisjonen tro grepet auksjonsklubba under slike arrangementer. Askerud forteller om auksjoner, for eksempel i regi av Luftforsvaret på Gardermoen. Disse kunne virkelig være store og innholdsrike.

– Det kunne være auksjoner som varte over tre dager, sier han.

– Alltid lov å prøve seg

– Har du noen tips til dem som måtte gå på auksjon for første gang?

– Vi forsøker å presentere varen på en god måte, også vil jeg oppfordre folk til å by. De som vil ha noe bør være på hogget. Alle som er interessert i en vare vet omtrent hva den er verdt. Så noe skambud er egentlig ikke noen vits. Men det er selvsagt alltid lov å prøve seg, smiler Bjørn Askerud.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.