Inge Nessiøy, Ole Martin Almeli og familien Myrvang som, gjennom selskapet Sundgata 10 AS, eier den tidligere baptistkirka, skal bygge leiligheter på tomta. Derfor må det nåværende huset rives, og Bygdetunets Venner har fått tilbud om å overta det gratis.

TRENGER FORSAMLINGSHUS

Bygdetunets Venner er svært glad for tilbudet.

Lederen i venneforeningen, Gunda Mortensen, påpeker i et brev til kulturetaten i kommunen, at det trengs et større samlingssted på museet.

- På tunet savner vi et større forsamlingslokale enn det Engerbygningen kan by på, forklarer hun.

- Kafétilbudet der er populært, og ved store arrangementer er lokalet altfor lite. Utleiemulighetene er også begrenset på grunn av størrelsen på lokalet.

IKKE HANDIKAPVENNLIG

Dessuten er ikke Engerbygningen bygd for bevegelseshemmede.

- Det er ikke mulig å få lokalet tilpasset moderne krav om universell tilgang uten å gjøre inngrep i bygningen som vil endre dets karakter, påpeker Mortensen.

- Det går an å få inn en manuell rullestol, men en elektrisk rullestol kommer ikke inn slik det er i dag, opplyser hun.

STILLER PÅ DUGNAD

Mortensen foreslår å plassere baptistkirka i tilknytning til Engerbygningen. En annen mulig plassering er mellom dansegolvet og okkupasjonsmuseet.

- Bygdetunets Venner stiller til dugnad dersom det blir aktuelt å ta imot bygningen. Vi er imidlertid klar over at nok en bygning på tunet vil bety mer vedlikehold og dermed økte utgifter, skriver Mortensen.

- Vi skjønner at kommunen må ta dette med i betraktninger når man skal bestemme seg for om man vil ta imot gaven, legger hun til.

Venneforeningen opplyser samtidig at den håper på velvillig bistand fra lokale entreprenørene i forbindelse med eventuell flytting.

svært gammelt bedehus

Baptistkirka ble bygd som bedehus tidlig på 1890-tallet og sto opprinnelig helt ytterst på Sørtangen i Sundet. Bygningen ble på 1920-tallet tatt ned og satt opp igjen på ei trang tomt i skråningen mellom Vorma og Sundtoppen der den fortsatt står.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.