– Jeg har ikke gjort en full konsert på ti år, selv om jeg har fått tilbud. Lysten har bare ikke vært der, sier Andres Rafael Diaz.

Men da han ble spurt om å gjøre et show på Jessheim i desember, gikk han noen runder med seg selv.

– Da var det 20 år siden debuten, så jeg sa ja. Publikum tok meg godt imot og det var veldig god stemning. Etterpå kom enda flere tilbud. Jeg har spilt på Hagefestivalen i Langesund og Nebbenfestivalen i Lillestrøm. Så er det Jessheimdagene, og kanskje en konsert på John Dee i Oslo i høst. Det blir nok siste dans fra meg, sier hiphop-veteranen fra Jessheim.

Han spiller på Torgscenen fredag kveld. Etter konserten blir det afterparty med Diaz og DJ Hercules på Kreti & Pleti.

LES OGSÅ: Nye toner for Diaz

RART

– Hvordan er det å opptre i hjembygda?

– Nært, rart og litt skummelt. Det er emosjonelt å stå på scenen og se venner og tidligere klassekamerater nede i publikum, men jeg gleder meg veldig.

Diaz forteller om begynnelsen, da han som ungdom fikk tilgang til en platespiller og noen slitne vinylplater på ungdomsklubben Calypso. Det var starten for ham som artist, og muligheten han fikk da formet ham til den personen han er i dag.

– Jeg fikk lov til å prøve meg som DJ, og det var avgjørende for alt jeg har vært og er. Også den jeg er i jobben min i Røde Kors. Alt jeg kan om hiphop startet der. Veien har vært utrolig lang å gå, vi ble uglesett og turte nesten ikke si hvilken musikk vi hørte på. Så har hiphop blitt større enn rocken, påpeker han.

Diaz sier rett ut at han var en outsider, en som ikke fant flokken sin.

– Gjennom hiphopen taklet jeg livet, det var vår greie. Og det har preget hele livet mitt – også i dag. Jeg valgte å legge det vekk å bli voksen, men det minner meg hele tiden om hvor jeg kommer fra, hvem jeg er som menneske. Det har hatt alt å si og jeg har mange positive minner, sier han.

ALT ELLER INGENTING

– Skriver du tekster mer?

– Det hender jeg taster noe ned på telefonen, men i denne bransjen må man satse alt eller ingenting. Å drive med hiphop som hobby blir ikke bra. Jeg synes det er litt rart å ha lagt alt bak meg, men må jo si at kulturen ligger i ryggmargen min.

– Hva får publikum høre når du spiller på Jessheimdagene?

– Vi må jo spille de gamle låtene, og det blir spennende å se mottakelsen de får.

– Er du alene på scenen?

– Jeg har med en DJ som alltid, og så kommer det noen gjester, som jeg ikke kan røpe navnene på, sier han.

Fakta

  • Andres Rafael Diaz er en hiphop-artist fra Jessheim
  • Debuterte i 1996. Jobbet først som lokal DJ på diverse klubber på Jessheim.
  • Den første platen 2050 er oppkalt etter postnummeret til Jessheim, kom i år 2000. Senere fulgte Diaz opp med platene Velkommen Hjem Andres og Jessheimfanden. Han har gitt ut singler som Hvem er denne karen og Mitt Stille Vann.

LES OGSÅ: Nesten syv år etter sin forrige konsert skal Diaz nå rappe på Jessheim

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.