• PILEGRIMER. Bosse Tangen har i mange år gått pilegrimsleden sammen med elever fra Maura skole til Stensgård.
  • ELEVER: Her forteller Bosse Tangen om 2. verdenskrig til elever fra Nannestad ungdomsskole.

– Bosse er den som formidler mye av historien vår i Nannestad, og har vært en pådriver for dette gjennom mange år, ikke minst for skolene. Flere generasjoner med elever i Nannestad-skolene forbinder Bosse med historieformidling. Han besøker også nabokommuner og holder foredrag. Bosse har også vært med på å drive historielaget og bygdemuseet i mange år, og en pådriver for at Nannestad har fått sitt eget bygdemuseum, sier Roy Carlsen, leder for Nannestad historielag.

LOKAL HISTORIEFORMIDLING

Carlsen forteller at styret i historielaget ønsker å hedre Tangen for sitt arbeid med å formidle lokalhistorien for Nannestad.

– Bosse fyller 80 år om noen måneder, og da er det en gyllen anledning for Nannestad historielag og Romerike historielag å ære ham for sitt mangeårige virke og engasjement for å fremme historieinteressen for elever og innbyggere i Nannestad kommune, sier Carlsen.

Tom Halvorsen, leder for Romerike historielag, overrakte hederstegnet, ei nål og et diplom, til en overrasket Bosse Tangen.

Han er tidligere også utnevnt til æresmedlem i Nannestad historielag.

IDENTITET

– Jeg har hørt om Bosse så lenge jeg har vært interessert i historie. Hederstegnet du nå får er det samme som et æresmedlemskap i historiebevegelsen. Det er en ære for meg å overrekke denne prisen til deg, for det du har gjort og for det du har betydd. Identiteten til Nannestad er viktig, og blir mer og mer viktig. Ta vare på Nannestad, og fortsett med den jobben du har gjort så kjempegodt i alle år, sier Halvorsen.

– Det var veldig hyggelig at dere fant på dette, men det blir litt sterkt. Det var en stor overraskelse. Dette hadde jeg ikke sett for meg, sier Tangen.

Han fortalte videre at han allerede dagen etter skulle ta imot elever fra Nannestad ungdomsskole på Nannestad bygdemuseum. Han skulle også besøke Nannestad sykehjem.

– Da blir det prat om gamle dager, sier Tangen.

LES OGSÅ: Ei uke med krig på skolen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.