Ikke bare pusser Linn Gudmundsrud Olaussen (30) og Ronny Gudmundsrud Olaussen (42) opp huset i Route66-stil. I sommer giftet de seg i Las Vegas.

Paret bosatt på Bøn i Eidsvoll kommune kjørte Route66 fra Chicago-Los Angeles og gjentok sitt ekteskapsløfte i Little Las Vegas-kapell med Elvis som gjennomgangstema. Sammen eier og driver de Odalen trafikkskole på Skarnes.

Og de er skikkelig USA-frelste, begge to.

- VÅR STIL

- Det er vår stil å gifte oss i Vegas, å gjøre det amerikansk. Vi har pussa opp stua hjemme i amerikansk hyttestil, mens kjellerstua blir en collage av bilder fra denne turen, vi har kjøpt en pocketbike. Vi ordner en real Route66-kjellerstue. Det starter i Chicago øverst i trappa og ender opp i Los Angeles nede ved kjøleskapet. Vi har en plan, smiler Linn og legger til:

- Ingen av oss begrenser den andre, vi bare driver hverandre videre. Bil preger både jobb og fritid for oss. Vi kjørte eksempelvis fra Eidsvoll til Karlstad for å se på motorsykkelhjelmer.

Route 66

På Route66 krysser man åtte stater og tre tidssoner. Turen tok 18 dager i regi av Route 66 International med guide Helge Njå, som har kjørt Route66 66 ganger.

For Ronny har Route66 på en Harley Davidson har vært en drøm siden 15-årsalderen. Da ble han medlem i Amcar-klubben i Nittedal. Han har alltid hatt interesse for bil og motor. Han har bakgrunn som trucksjåfør, biloppretter, lakkerer, og de siste åtte årene som heismontør. Nå er han student ved trafikklærerskolen i Skjetten. Lene var ferdig med sin utdanning i 2008.

UTRADISJONELT

- Jeg har alltid hatt lyst på utradisjonelt bryllup og slett ikke vært opptatt av den hvit brud-tradisjonen. Planen har hele tiden vært å gifte oss i Las Vegas. Vi giftet oss på tinghuset i Lillestrøm i desember 2014 med de nærmeste til stede. Vi drodlet rundt dette med Vegas-giftermål allerede da vi datet. Nå er vi på vår bryllupsreise, og det å gifte seg i Vegas er ikke så altfor dyrt: Dette kom seg på 3000 kroner, forteller de nygifte.

Dagen før dagen

Dagen før spiste de frokost hos Eidsvoll-kvinnen Anne Lise Finnbråthen. Hun har bodd i USA i 50 år og driver Stagecoach Motell i Seligman, Arizona. Ikledd Betty Boop-kostyme tok hun imot det kommende brudeparet med musikk og norske matvarer i kokvarmen.

OVER ALL FORVENTNING

Et reisefølge på 40 andre nordmenn skapte en intim ramme i et svalt The Little Vegas Chapple på Stripa i Las Vegas. 44 varmegrader utendørs la ingen demper på stemningen. Presten, kledt i Elvis-kostyme, dro til med et par sanger før Eidsvoll-paret ble erklært for rette ektefolk å være. Samme kveld var det bryllupsmiddag på Harley Davidson Cafe i Las Vegas.

- Dette var over alle forventning, konstaterte de to etter endt vielse. Ronny hadde leid et Elvis-kostyme i anledning dagen mens Linn stilte i tidsriktig finkjole.

- Harley fra nå av

Linn tok MC-lappen som 21-åring, Ronny fikk den i 30-årsgave. Hjemme har han nå en 1964 Chevrolet og 1969 Cadilac Cab. Begge har motorsykkel.

- Det blir Harley fra nå av. Jeg har funnet sykkelen: Harley Davidson Electra Ultraglide, understreker Ronny. Linn kjørte Route66-turen på en Heritage.

- Kjøringen har vært en drøm. Vi koser oss, USA er fullt av kontraster og møter med ulike folk. Det gir en spesiell frihetsfølelse når vi kjører sykkel. Men ingenting topper bryllupet, stråler Linn og Ronny.

BRYLLUPSHISTORIER FRA ARKIVET:

Giftet seg ved målgang i Jotunheimen Rundt

De rømte i svarte natta i all hast fra Ullern til naboherredet. Tredje juledag i 1868 giftet de seg i Nes kirke.

Jan Kristian Larsen fridde til sin kjære Iren Sandholt gjennom avisen, og fikk ja!

Brudeferden på Åsvegen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.