• ANSATTE: De ansatte ved Nannestad sykehjem som stilte med bunad som arbeidsantrekk. Foto: Camilla Vilbo Sørum

– Nasjonaldagen nærmer, seg og i den forbindelse ønskt vi å ha en oppvisning av bunader.

Motivet for dagen var Kom i din bunad eller festdrakt og vis den fram. Dette var også en av fellesaktivitetene vi har i prosessen til sertifisering mot et Livsgledehjem, sier Kari Homble, livsgledekonsulent helse i Nannestad kommune.

FORSKJELLIGE BUNADER

Det var ansatte ved Nannestad sykehjem som viste fram sine bunader og det er bunader fra store deler av landet.

– Vi kjenner til at arbeidet med bunader er både tidkrevende og krever spesialkunnskaper og ikke minst nøyaktighet og tålmodighet. Å sette stakk og liv sammen er ikke bare, bare og med vakre broderier, ja, hver og en bunad har sin opprinnelse og sine tradisjoner. Dessverre ble det ikke mannsdrakter å vise fram i år, sier Homble.

PØLSER OG IS

Ansatte tok også en tur ut til enhetene får å vise seg fram til de beboerne som ikke deltok i fellesarrangementet i Røtterudstua.

Da det ble lunsjtid var det servering av blant annet pølser og lompe, og is til dessert – på riktig 17.-maivis.

– Det var kjempegodt frammøte og det virket som alle storkoste seg. Alle ville ha pøser i lompe og is. Vi sang også nasjonalsangen sammen, sier Homble

De ulike bunadene som ble vist var fra Romsdal, Sunnmøre, Telemark, Romerike, Sunnfjord, Lofoten, Nordfjord, Østerdalen, Lundeby og Nordland.

LES OGSÅ: Nannestad med fylkets første livsgledesykehjem

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.