- Dette blir helt fantastisk. Det kommer til å toppe alt, sier Christin Brandt i festivalkomiteen.

Planleggingen av den 18. utgaven av Jessheimdagene i nyere tid har pågått i flere måneder. Programmet er spikret. Og la det være sagt med en gang: Du skal være rimelig kresen om du ikke finner noe å reise til byen for disse dagene. Jessheimdagene vil i år strekke seg over elleve dager - fra torsdag 11. august til søndag 21. august.

- Det gjør at vi får plass til enda mer og dekker et bredere spekter. Vi har ikke hatt det over elleve dager siden 2007, sier Brandt.

Noe for enhver smak

- Dette er ingen rein musikkfestival. Vi tenker på bredden. Det betyr at det skal være en masse aktiviteter for barn, ungdom, voksne og eldre. Først og fremst skal dette være en familiefest, sier Frode Larsen, også en del av festivalkomiteen.

- Den store styrken til Jessheimdagene er mangfoldet. Alle de små aktivitetene. Det er blitt vårt varemerke. Det er 90 utstillere i markedsgata, bilbyen deltar med bredt tilbud og vi trekker til oss næringsliv fra hele Jessheim og omegn. Det er en byfest og folkefest, ikke bare konsertkvelder. Butikkene på storsenteret mobiliserer og gjør morsomme ting. I tillegg har du lokale krefter som opptrer i form av for eksempel teater. Idrettsrådet er også med og vil ha sin egen aktivitetsdag. Det er så mange å spille på og så mye å være stolte av, sier Line Gustavsen i arrangementskomiteen.

Fredag og lørdag kveld, to helger på rad, inviteres det til kveldskonserter på Torgscenen på Jessheim Torg. I år stiller blant annet Morten Abel, DDE, Paperboys, Bertine Zetlitz, Staut, Stage Dolls, Henning Kvitnes og Ravi. Til DDE-konserten er det lagt ut 2.500 billetter. Salget har startet bra.

- Vi har allerede solgt 300 billetter. Ikke verst med tanke på at det fortsatt er flere uker til konsertene, sier billettansvarlig Nina Brenni.

Utekino og identitet

Nytt av året er at det denne gangen blir utekino på Jessheim Torg under Jessheimdagene.

- Dette er nytt, og noe vi gleder oss spesielt til, sier Christin Brandt.

Tore Kværner har vært med på å arrangere Jessheimdagene siden 1970-tallet. Også han mener programmet i år er det beste noen gang.

- Før var Jessheimdagene først og fremst markedsdager med fokus på boder og marked. Nå er det mer en musikkfestival med større fokus på den biten. Men fortsatt er det aller viktigste gjensynet med gamle kjente igjen etter ferien. Dette gir en frisk start på høstsesongen, og er identitetsbyggende for Jessheim by. Jessheimdagene skaper samhold og er med på å bygge byen. Det er bare å parkere sofaen, slå av TV-en og komme seg ut. Da får du en positiv mental oppladning til å møte mørketida, smiler Tore Kværner.

Arrangementskomiteen råder alle til å sikre seg billetter snarest mulig.

SE VIDEOER FRA FJORÅRETS JESSHEIMDAGER:

Eidsvoll-rapperen SiiDeTrack koste seg på scenen

Hanne Linea vant stjerneskuddet 2015

De bilinteresserte møttes på fotballbanen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.