Den siste røde dagen i april står i mange amcarfans’ terminliste. Da er det nemlig tid for American Cruisers Club Eidsvolls årlige treff i Sundet.

Og dagen etter var president Fred Røvik en glad mann.

– En utrolig suksess. Først ved at det kom nesten 200 biler, men særlig med tanke på at nesten 1000 mennesker tok turen for å se på dem. Jeg kan ikke huske at vi har hatt så mange innom før. Dette var vår niende utstilling på samme sted i Sundet, sier han.

100 ÅRS SPENN

Utstillingens eldste bil var en Ford fra 1916, den nyeste ble registrert i år. Stort sett bilens historie var presentert på ett brett, med andre ord.

– Hva er det med amerikanske biler?

– Jeg vil si det har noe med det du er oppvokst med. De som hadde japansk eller engelsk i oppveksten liker nok det, men for meg handler det om amerikanske biler. Det er faktisk en livsstil for meg og mange andre. En god del av disse bilene kjøres bare fra utstilling til utstilling gjennom sommerhalvåret, påpeker Røvik og passer på å takke Eidsvoll kommune.

– De stiller alltid opp og gir oss plass. Og det setter vi selvsagt pris på, understreker han.

– Tydeligvis er utstillingen deres populær?

– Ja, alle i miljøet kjenner til denne dagen. Dette miljøet lever i beste velgående, og vi opererer med terminlister med de samme datoene hvert eneste år, sier Røvik.

AMCARKLUBB

Selv bidro han med sin 1969 Dodge Charger, en bil som får de fleste til å sperre opp øynene.

– Blir det mye mekking og skruing?

– Ja, det er mange som holder på med restaurering, og mye av det som gjøres her i Norge er mye bedre enn i USA der bilene opprinnelig kommer fra. De er faktisk i så bra stand nå at amerikanere har begynt å importere biler herfra, sier han.

– Blir det treff neste år også?

– Selvsagt. Samme tid og sted. Og skinner solen som på søndag så blir det nok en fin utstilling, påpeker Fred Røvik.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.