På åpningsdagen for samlingene var modellbåtbygger-entusiast Johan Wilson på plass og overrakte båten han har jobbet med i månedsvis til museets omviser Frank Iversen.

- Hadde jeg stått på brua og sett denne på fjorden, tror jeg jammen ikke jeg kunne sett forskjell. Dette er utrolig profesjonelt arbeid, og vi er veldig glade for å ha henne på besøk, sier Iversen.

PÅ UTLÅN. FORELØPIG

Wilson, som i sin ungdom jobbet på havet, bruker fritiden som pensjonist til båtbygging. Han har særlig vært opptatt av Skibladner, selv om han aldri har vært med båten på reise nedover Mjøsa.

- Nå skal båten få være her på utlån foreløpig så besøkende til Mjøssamlingene kan få se den, sier Wilson. Selv skal han innta originalen, for da Oplandske Dampskibsselskap hørte om modellentusiasten som ikke hadde vært med på seilas - ja da sendte de ham like godt et gavekort på en tur for to nå til sommeren.

- Jeg var veldig overrasket og gleder meg til å reise, sier Wilson. Mjøssamlingene holder åpent i hele sommer frem til 17. August, fredag-søndag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.