• HJEMME. Torild Storvik Malmedal synes det var stas å stille ut på stedet hun kommer fra.
  • HEDRET. Bjørn Erik Nyberg ble overlevert pris av ordfører Tom Staahle.

Fredag 10. mars gikk startskuddet for lokal kulturuke i Ullensaker, markert blant annet med åpning av skulpturutstillingen «Capture the Blue» på Rådhusplassen. Skulpturutstillingen består av monumentale lyssatte skulpturer i hvit marmor og glass. Dansere fra Jessheim danseskole framførte en danseoppvisning, koreografert til musikk som var komponert spesielt for disse kulissene.

PÅ HJEMMEBANE

Kunstner Torild Storvik Malmedal er født og oppvokst på Jessheim, og har latt seg inspirere av den arktiske naturen, hvite isfjell, blå isbreer og nordlysets fargespill. Hun synes det var spesielt å få stille ut på sitt gamle hjemsted.

– Det er fantastisk å få komme hit til Jessheim, tilbake til min barndomsplass, sier Storvik Malmedal, som har flyttet til Eide i Nordmøre.

Hun forteller at det ikke er bare, bare å drasse rundt på 30 tonn med skulpturer, som for øvrig er basert på materialer fra både Eide og Italia, for å holde utstillinger. De siste dagene har det vært jobbet på spreng med å få alt klart, hvilket det ble kun noen timer før den offisielle åpningen fredag kveld. Skulpturene vil stå på Rådhusplassen fram til 18. april.

– Det er veldig stas å få komme hit og stille ut og få møte lokalbefolkningen her, sier kunstneren.

– MANGE HØYDEPUNKTER

Tom Staahle var på plass for å markere åpningen av kulturuke nummer 15 i rekken. Ordføreren benyttet muligheten til å hylle frivilligheten som gjør Ullensakers kulturtilbud rikere.

– Det vi er vitne til her i kveld, når vi nå går inn i kulturuka, er bare ett av mange høydepunkter. Nå går vi inn i ti dager med en rekke aktiviteter, sier Staahle, som oppfordrer alle innbyggere til å ta del i så mye som mulig.

DELTE UT PRISER

Under åpningen av kulturuka var det også utdeling av kommunens priser. Berit Nafstad Lyftingsmo ble tildelt kulturprisen, mens Bjørn Erik Nyberg fikk kulturvernprisen, blant annet for sitt arbeid med å fremme Herredshuset og Raknehaugen.

– At jeg får pris for den interessen jeg har er veldig hyggelig, sier Nyberg.

Jørgen Bredengen Krogsæter og Aladdin Alisic ble tildelt 50.000 kroner hver i kategorien unge lovende utøvere. De har utmerket seg innen henholdsvis skiskyting og filmskaping.

TIL 19. MARS

Kulturuka i Ullensaker varer fra 10. til 19. mars og inneholder totalt 84 arrangementer og seks utstillinger. Nytilsatt kultursjef Jon Henrik Solhei ser fram til fortsettelsen.

– Vi er veldig stolte av programmet vi kan presentere, som representerer alle deler av bygda, og nær sagt alle typer arrangement, sier Solhei.

LES OGSÅ: Hareim har etablert seg i nytt atelier

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.