Mona Julsrud skal improvisere i salen, mens Heidi Opland skal improvisere til. Med seg har de Thomas Hvale på trommer og Gisle Johansen på saksofon. I tillegg blir det blueskonsert med flere kjente lokale og nasjonale utøvere.

– Hvorfor kalles dette en akustisk opplevelse?

– Vi bestemte oss for å se hva dette nye lokalet kan være uten en masse forsterkere og lydanlegg som vi har på de to andre konsertene, sier Ragnvald Holst-Larsen.

Denne gangen skulle det nærmest bare være veggene og musikken i seg selv som satte grenser.

– Tema skal være å tenke annerledes så derfor er det viktig å få fram musikkuttrykk som gjør at vi blir litt nysgjerrige og stopper opp litt og tenker, mener Holst-Larsen.

Innsamling 

– Min far startet å kjøre rundt med matposer i Eidsvoll for et halvt år siden. Det som var så sjokkerende som han fant ut var hvor mange familier det er som lever på grensen av det som er mulig i forhold til mat og penger i Eidsvoll, sier Holst-Larsen.

– Det er gjerne ikke de som skriker så høyt, men som kjemper en kamp hver dag for å få endene til å møtes. På slutten av opplegget hans var det 30 familier som fikk en pose med mat hver uke.

Han mener det er mye skjult fattigdom i kommunen.

– Jeg tror vi i Eidsvoll må bli flinkere til å se litt rundt oss og oppdage at det er mange som sliter. Noen trenger bare hjelp med mat gjennom en krise i familien etter å ha mistet jobben, skilsmisse eller andre kriser. For andre kan det dreie seg om sykdom som gjør at du blir sengeliggende og selv om samfunnets hjelpere stiller opp med sitt så er det en del som faller utenfor og som er veldig skamfulle for dette. Jeg tror det er veldig mye skam forbundet med det å ikke ha råd til å gi barnet sitt på 10 de nyeste klærne, la han få lov å gå på fotballtrening fordi det koster eller ikke ha de 200 kronene som de andre barna får når de skal dra på kino og spise etterpå, sier han.

– Min far startet noe som han kaller Hver så god Matutdeling og har samarbeidet med Frelsesarmeen og motorsykkelklubben på Minnesund om dette men de sier at kapasiteten er sprengt nå både i Sundet og på Minnesund så vi må gjøre noe helt konkret her på Råholt / Eidsvoll Verk. Vi trenger et lokale og 4 frysere og 2 kjøleskap og en benk. Også flere folk som vi hjelpe til.

Sammenheng

Klesprosjektet sees i sammenheng med det hele:

– Det har vært en visjon siden vi startet å pusse opp på Mago B at vi ønsket å gi noe til folk på Råholt – og det å bytte klær kom opp som en god idé. Ved å kalle det byttedag så kan voksne og barn komme med klær som de ikke lengre har bruk for og bytte med andre. Selvfølgelig inviterer vi også folk som har med seg noe, men mandag 3. april blir det en masse folk som vil bytte klær og vi tror vi kan få gitt mye til de som ikke har det så bra samtidig som alle andre også får byttet til seg klær. Og plutselig så jeg på nettet at det var nasjonal klesbyttedag – det var jo helt utrolig bra! 

I taket på Mago-B henger klær det klær:

– Jeg tror det er viktig å minne folk på at ikke alle har det like bra og at man må jobbe for å gi litt mer omsorg og omtanke – både med tanker, men ikke minst med praktisk hjelp. Hvert av de plaggene som henger i taket representerer en person – voksen eller barn – som sliter i Eidsvoll, sier han. 

Det henger noen hundre plagg i taket.

– Jeg tror faktisk vi må bli flinkere til å se disse og hjelpe dem. Vi kan gjøre mye hver og en av oss.

Tenke annerledes

Konserten har tema Tenke Annerledes. Det kommer også til å være yngre bidragsytere.

– Vi er veldig stolte av å presentere Oskar Vigren som skal danse en selvlaget dans. Han er jo kjent fra flere oppdrag som danser for Marcus og Martinus samt at han har gjort mange spennende danser før i Eidsvoll og vunnet Drømmestipendet.

 Jørgen og Rebecca fra MGP Jr skal framføre en veldig rolig og nydelig kjærlighetssang, og i tillegg skal Marielle fra klubben framføre en flott sang som heter Nothing is impossible.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.