• Beskjeden: Frode Larsen ser ingen grunn til å framheve seg selv.
  • I FRI utfoldelse: Vidar Busk & His True Believers sammen med Frode Larsen på scenen i 2012. Ingenting å utsette på stemningen.
  • Kjent: Frode Larsen er et kjent ansikt på Jessheim. Her fra 2000.

Han smiler og hilser. På en dame han passerer i Storgata på Jessheim. Som vanlig er Frode Larsen blid og hyggelig. Og som alltid kommer han rullende gjennom bybildet på sykkel. Musikeren, primusmotoren og altmuligmannen har førerkort. Men hva skal man med bil midt i bybildet på Jessheim og med kort avstand til Oslo Lufthavn?

– Jeg kommer meg dit jeg vil med sykkel og kollektivtransport. Hittil har det gått fint å møte verden på to hjul, smiler Larsen.

Tar ansvar for bookingen

Han bor under én kilometer fra bykjernen. Nå er alt klart for en ny byfest. Selve Jessheimdagene varer fra 10. til 20. august. Men for Frode Larsen rulles på mange måter festivalåret i gang så fort det forrige er avsluttet. Årets artistbudsjett er på 1,2 millioner kroner – altså likt som i 2016 – og gir store trekkplastre som Diaz, Hellbillies, Loreen og Raga Rockers. Formelt har Larsen tittelen bookingansvarlig i år, men Frode kan like gjerne betraktes som en primus motor, dugnadshjelper, nøkkelfigur og altmuligmann. Han trekker med andre ord i de fleste trådene. Tore Kværner får ikke fullrost sin gode venn og enorme bidragsyter.

STRUKTUR OG KREATIVITET

– Som kunstner har Frode den unike evnen å kombinere struktur og kreativitet. Han er ekstremt ryddig i planleggingsprosessen i forbindelse med Jessheimdagene. Han gjør en uvurderlig jobb for oss under disse dagene. Han holder i de fleste trådene i forhold til alt som skjer på scenene og har full kontroll, sier Kværner.

– I tillegg trekker også bandene han spiller i, fulle hus i Kreti & Pleti. Et unikum for byen vår, og én som virkelig tar seg av ungdomsarbeidet for Ullensaker kommune. Han hever sjelden røsten, men når han snakker lytter man! Han har et hjerte for blues, men er veldig mottakelig for alle musikksjangre. Dog, sette sammen artistlista til Jessheimdagene, kan skape mange interessante diskusjoner, sier han.

Mange lokale innslag

Selv er Frode Larsen ganske beskjeden på egne vegne.

– På elleve dager får vi plass til mye for alle aldersgrupper. Hvert år satser vi på stor variasjon i programmet, og dette er ingen ren musikkfestival. Vi har naturligvis kveldskonserter, gjerne med de store trekkplastrene, men helheten er like mye en folkefest og et familiearrangement. Det er også viktig for oss å ha mange lokale innslag i programmet. Dette skal også være festdager for dem som er utøvere i vårt område, sier Larsen.

Får mye av æren

Han ble spurt av Tore Kværner om å bli med og børste støvet av Jessheimdagene i 1999. Den gangen hadde det ligget nede siden 1985. Nå har det for alvor satt seg og på ny tatt plass i folkesjela til ullsokningene og alle andre i distriktet.

– Hvorfor har Jessheimdagene fått en så høy standing blant folk?

– Det er blitt en tradisjon. Jessheimdagene er bygd opp over år, og mange avbryter gjerne ferien for å bruke de siste dagene på dette. Det er en identitetsskaper for byen, og mange ser på dette som en perfekt anledning til å treffe nye og gamle kjente. Du må naturligvis ha noen headlinere som er med og selger billetter, men det er ikke avgjørende. Det handler på mange måter om å gi folk opplevelsen av å være med på noe stort, sier Larsen.

– Hva er det viktigste: Musikken eller det å treffe venner?

– Det tror jeg er 50/50. Folk kommer med godt humør, og det er ikke så mange ganger i året du har muligheten til å være ute, høre god musikk, snakke med folk og nyte stemningen. Men det er viktig med gode artistnavn og høy kvalitet. Det får vi i år, sier Larsen. Før han setter seg på sykkelen og triller hjem. Som alltid med et smil om munnen.

LES OGSÅ: – Da jeg var liten var tivoli ensbetydende med Jessheimdagene

Fakta Frode Larsen

  • Primus motor for Jessheimdagene siden 1999.
  • Formelt bookingansvarlig i år, men trekker i de fleste trådene. 
  • Nøkkelperson til at Jessheimdagene har fått den statusen det har.
  • Har førerkort, men eier ingen bil. Trenger ikke det når du er bosatt midt i Jessheim by, og har kort vei til Oslo Lufthavn.
  • Spiller i flere band og har gitt ut flere plater de siste årene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.