- Amatørteatrene har en egen database hvor de kan finne stykker de får lov til å bruke. Vi så etter et stykke til juleforestillingen vår, men det var lite manus tilgjengelig, sier Hanne Østby som skal regissere åres juleforestilling.
LES OGSÅ: Vant første Grand Prix

LAGET EGET

Østby bestemte seg derfor å skrive sitt eget stykke, sitt eget manus.
- Jeg begynte rundt nyttår, og jeg tror det blir et greit manus. Jeg har noen kreative unger, så jeg har hatt god hjelp, sier hun.
Østby jobber på Eidsvoll videregående skole, i tillegg skriver hun historiske tekster for nærområdet.

LIKER Å FORMIDLE

- Jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg er så glad i å skrive, men det er nok noe med det å formidle. Kanskje derfor jeg er så glad i jobben min som lærer også. Jeg vet ikke, men jeg har en del tanker og meninger jeg har lyst til å få ut og ned på papir, sier Østby.
Det er første gang hun skriver et helt manus, og følelsene er mange.
- Det er noen få i amatørteateret som har lest gjennom, og de er fornøyd. Den 18. august begynner vi med øvelser, og da får resten av gruppen lese manuset. Jeg må si jeg grugleder meg litt. Men det blir veldig moro, og hele prosessen har vært kjempespennende, sier hun.
LES OGSÅ: Vil du vite hvem som egentlig bestemmer i kommunen?

INGEN RESTRIKSJONER

Siden Østby har skrevet manuset selv, kan hun trikse og mikse som hun selv vil.
- Når vi låner manus fra andre, må vi passe på at vi følger visse retningslinjer. Denne gangen kan jeg endre på ting undervegs om jeg føler for det, sier Østby.

RUDOLF OG SVIGERSVINET

- Dette manuset er ikke dypt, men det skal være et budskap her, forteller Østby.
Forestillingen handler om mini-Rudolf, som må lære seg å fly.
- De eldre reinsdyra sliter med gikta, og de unge reinsdyrene må ta over sledeflyvingen.
Men som i de fleste forestillinger er det alltid noen skurker. I denne forestillingen er det en slem jervefamilie.
- Og spesielt svigersvinet. Det blir forgiftning og stjeling av pakker, kan Østby røpe.

GLEDER SEG

Forestillingen blir satt opp fra slutten av november, og Østby håper så mange som mulig tar seg turen til Panorama.
- Dette kommer til å bli så bra. Vi har masse proffe folk i alle ledd. Det blir rundt 70 personer i sving, og jeg gleder meg veldig, sier Østby.
- Vi forventer utrolig mye av oss selv, og vi håper at det er med på å gi et meget godt resultat. Folk kan nok glede seg.
LES OGSÅ: Amatørteater med lattergaranti

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.