• SJELDEN ÅRGANG: Bygdedagen bød også på veteranbilutstilling, og fra Nordkisa hadde Tor Nyhus og kona Toril Nyhus tatt turen med sin helt unike farkost ñ nemlig en Lancia Kappa 1919.
  • TRAKTOR-TREFF: Vennegjengen Sebastian Bjørge (15), Leni Hembre Burdal (15), Kristin Nyengen (13) og Kine Tømte (14) fra Hurdal ble invitert med på lasset til kompisen Kristian Fagerlund da det skulle kjøres traktorkortesje.

Mens de fleste tok livet med ro i sola, var det også noen av deltakerne som absolutt ikke tok seg fri. En gruppe bier – trygt plassert i birøkterne Anders Opperud og Maren Eidskrems spesielle bi-utstillingsvindu, var nemlig i full aksjon med årets honningproduksjon.

– Vi spør om de kan finne dronninga, og den klarer de fleste å finne.

– Publikum synes det er moro å kunne studere biene så nærme, og det er helt trygt her siden de er innenfor glasset, forklarer Eidskrem, som også melder om et godt år for den lokale honningproduksjonen.

LES OGSÅ: Ordføreren hedret «eneren innen søm»

PÅ TUR MED SJELDEN VETERAN

I tillegg til lokale matprodusenter, dyr, lag og foreninger, trakk også den tradisjonelle traktor og veteran-bilutstillingen mange tilskuere. Blant de motoriserte deltakerne sto en Lanca Kappa 1919-modell og skinte om kapp med sola.

– Jeg fant den oppi skauen på Kopperud, forteller eier og veteranbilentusiast Tor Nyhus fra Nordkisa.

Den gang var bilen i en langt annen stand enn den er i dag.

– Jeg har jobbet med å restaurere den i over tretti år. Den ble solgt ny i Drammen i 1919, og har gått som turistvogn i Telemark, og den har også ligget under vann, så dette var en skraphaug, forklarer Nyhus.

Gjennom årene har Nyhus studert bilens historie, og fått kontakt med kjennere av biltypen helt på andre siden av kloden.

– Mye av delene kommer fra Australia der det finnes flere biler av denne typen. I Norge har det bare vært solgt én slik bil, forteller han.

LES OGSÅ: Første avspark på ny kunstgressbane

PÅ TRAKTOR-TREFF

Like bortenfor de nypolerte personbilene var det også noen andre slitesterke farkoster i aksjon – nemlig traktorer i alle mulige årganger og varianter.

Kristian Fagerlund lastet like godt hele vennegjengen med seg bak på gaffelen da det var klart for den tradisjonelle traktorkortesjen. – Vi storkoser oss på Bygdedagen, sa en samstemt gjeng før ferden bar av sted.

VEL GJENNOMFØRT

I strålende vær og med storinnrykk på Hurdals bygdetun kunne også arrangøren glede seg over et vel gjennomført arrangement. I tillegg til utdeling av kultur – og idrettspriser var det også stor forventning til den offisielle åpningen av den flotte nye kunstgressbanen.

Det er idrettslaget, landbrukslaget og traktorklubben som arrangerer dagen, som har vært en god tradisjon og et fast møtepunkt for bygdas innbyggere i en årrekke.

– Siden fotballbanen er kommet til så har vi gjort om litt på logistikken med dyr, boder og scene, men vi synes det har fungert veldig bra, sier daglig leder i Hurdal IL, Marianne Strand.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.