Her gir en ydmyk og angrende Else Kåss Furuseth unnskyldkake til 17. maikomité-leder Willy Kvilten etter den famøse talen i hjembyen.

- Jeg ringte pappa og sa jeg var på vei til Kvilten med kake. Det var på tide, sa han. Jeg beklager at jeg ikke behandlet anledningen med den respekt den fortjener. Så nå er jeg her, sier Else Kåss Furuseth.

EUB er eksklusivt med når komikeren og TV-stjernen kommer til Jessheim for å si unnskyld til varaordfører og leder av 17. mai-komiteen, Willy Kvilten, etter talen hun holdt i hjembyen på nasjonaldagen. Mange reagerte på det som skulle være hovedtalen. På vei fra Jessheim stasjon til rådhuset stopper en mann Kåss Furuseth spontant. Han deler sin frustrasjon direkte til henne.

- Talen din var skikkelig dårlig. Det var ikke noe morsomt i det hele tatt. Slikt skal ikke skje, sier han.

Else Kåss Furuseth sier beklager til mannen. Han aksepterer unnskyldningen. Kåss Furuseth lot seg fjernstyre til TV 2-programmet «Det er lov å være blid». Skuespiller Per Christian Ellefsen satt på et bakrom og sa hva Else skulle si.

LES OGSÅ: - En uverdig 17. mai-tale

Første kakeoppdraget

- Når du tuller på TV, skal du helst ikke komme med kake til Kvilten etterpå. Det betyr at jeg legger meg så flat som jeg kan legge meg. Det er første gangen jeg er ute på kakeoppdrag etter et komikkinnslag, sier Kåss Furuseth.

- Hvordan kunne dette skje?

- Når du jobber med komikk og TV har du alltid møter med drodling og idémyldring på forhånd. Dette var et av forslagene som kom opp, og vi bestemte oss for å gå for den. I ettertid ser jeg selvsagt at jeg var dum som ikke forsto alvoret.

Stemningen er god mellom henne og Willy Kvilten. Varaordføreren sier han er ferdig med saken.

- Jeg tenker at det går mer utover Else enn meg. Det er henne publikum synes brukte anledningen feil. Å lage humor med 17. mai er en krevende øvelse. Noen, spesielt ungdom, synes det kan være riktig å bruke anledningen til å tøyse, mens seniorgenerasjonen er klare på at dette er en dag man ikke tøyser med, sier Kvilten.

LES OGSÅ: - Vi kommer ikke til å spørre henne om å holde 17. mai-talen i 2017

Vil gjerne underholde

Else Kåss Furuseth sier hun gladelig kommer til Jessheim for å underholde gratis for Kvilten og Ullensaker kommune, men da når alt forhåpentligvis er glemt.

- Jeg kan jeg jobbe frivillig og selge pølser på 17. mai. Jeg kan sitte i en bod og være med på dugnad, men det må være uten mikrofon, smiler hun.

I torsdagens EUB var Willy Kvilten klar på at det ikke blir aktuelt å spørre om Else vil holde en ny tale på 17. mai neste år.

- Kanskje jeg kan komme og si noen ord på en mindre viktig dag. Pinseaften i 2032, eller noe, sier hun.

Møtet mellom henne og Kvilten nærmer seg slutten. Unnskyldkaken er overlevert.

- Den skal deles mellom de ansatte på rådhuset, sier Kvilten.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.