• VINNERE: Silje Aurora og Frida Sofie Fjørner Skjøldt vant talentiaden på Dal skole.
  • STINN BRAKKE: Alle elevene var samlet for å se på talentiaden på Dal skole.

Tidligere år har det vært Eidsvollskolenes Melodi Grand Prix. Men det tok slutt i 2016, og på Dal skole har Daltalentiaden tatt over.

40 BIDRAG

Av de rundt 400 elevene som går på Dal skole, kom det inn 40 bidrag. Til slutt sto det igjen 17 deltakere, fordelt på ti opptredener.

Til slutt skulle det kåres én vinner.

– Alle dere som er med er vinnere. Vi skal bare kåre den som hadde det lille ekstra, sier lærer Lena Zachariassen til elevene.

Backstage

EUB møter artistene backstage, og får et innblikk i deres opplevelse.

– Det var litt skummelt, siden det var så mange som så på oss, sier Dina Jacobsen Ahmed, som går i sjetteklasse.

Flere av elevene var nervøse i forkant, men noen hadde det nesten verre etter showet.

– Jeg grua meg enda mer når jeg var ferdig, sier Angelica Hovik, og sikter til den ulidelige spenningen som oppstår i påvente av at dommerne skal kåre en vinner.

Vinnerne

Selv om alle deltakerne var vinnere, ble det valgt ut noen som vant bitte litt mer enn de andre.

– Det var veldig gøy når alle sammen heia på oss, sier en av vinnerne, sjuendeklassingen Silje Aurora Fjørner Skjøldt.

Hun deltok sammen med sin lillesøster Frida Sofie. Sammen sang de sangen «Vær vår gjest» fra Disney-klassikeren «Skjønnheten og Udyret». De hadde til og med kostymer på plass.

– Rett etterpå så hadde jeg bare lyst til å gjøre det igjen, sier Frida Sofie om forestillingen.

Det fikk hun også mulighet til, da de som vinnere skulle vise fram opptredenen sin en gang til, etter at juryen hadde kommet med sin dom.

Juryens dom

«Dette er et kreativt bidrag, og utøverne viser stor innlevelse. Det var et omsorgsfullt samarbeid på scenen. Det hadde gode elementer, som bevegelse, sang, musikk, skuespill, og sist men ikke minst, kostymer.» het det i juryens begrunnelse.

– Det var en kjempevanskelig jobb, for alle var så bra, sier en av dommerne til EUB.

Alle deltakerne fikk frukt, en sekk og et smykke.

Talentiaden ble avsluttet med et forrykende lærershow, hvor lærerne tok på seg cowboyhatter og danset linedance til Billy Ray Cyrus «Achy breaky heart».

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.