- Jeg er så utrolig stolt, glad og takknemlig, vet nesten ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Det var så spennende før resultatet kom, men jeg hadde ikke ventet dette, sier Eli Marie Almeli fra Feiring etter at hun i helgen tok seg til semifinalen i Miss Norway.

Hun prøvde å skyve hele konkurransen til side i dagene før helgen, og ikke tenke for mye på det.

- Jeg ville ikke ha for høye forhåpninger for da hadde jeg blitt så skuffet hvis jeg ikke klarte det. Men nå er jeg bare glad, sier hun.

JOBBING

Eli Marie kan imidlertid ikke hvile på laurbærene, før neste finale i april er det nok å gjøre.

- Jeg må stå enda mer på for det blir vanskeligere og vanskeligere å få poeng av juryen for de ulike aktivitetene vi må gjennom. Det tehandler om mer enn bare å være en modell, påpeker hun.

Nå er hun ei av ti jenter som går videre til finalen.

- Det har vært en veldig fin reise helt siden jeg på lille nyttårsaften fikk vite at jeg var trukket ut. At jeg meldte meg på var helt tilfeldig, jeg satt egentlig bare å surfet på nettet etter modellbyråer. Da jeg oppdaget Miss Norway-konkurransen, sendte jeg av gårde en mail. Svaret måtte jeg lese flere ganger før jeg skjønte at det var riktig. Nå er jeg veldig stolt av meg selv for at jeg har kommet så langt, påpeker hun.

- Kan du beskrive disse ukene?

- Så langt har det vært en veldig fin reise som har hjulpet meg både psykisk og fysisk. Et veldig stort pluss for meg, og jeg kan anbefale andre jenter å være med, sier hun.

LES OGSÅ: Ida-Emilie (18) har blitt mobbet i oppveksten: Med deltakelse i Miss Norway vil hun nå hjelpe andre

50 KVINNER

Hun er en av 50 unge kvinner som ble plukket ut til å være med i Miss Norway. Før finalen er det noen hektiske måneder med fotografering, intervjuer, møter og planlegging.

Eli Marie er utdannet reiseguide, drikker ikke alkohol, er vegetarianer og har bodd i fem land. Blant annet.

- For noen år siden bodde jeg på Hawaii mens jeg studerte engelsk. Det var en opplevelse for livet med surfing, skole, bli kjent med kulturen, danse og selvfølgelig masse nye opplevelser, blogger hun.

Av mange interesser ligger dyrevelferd som ligger hennes hjerte nærmest.

- Alle de fantastiske dyrene på denne jord som vi er så heldige å ha muligheten til bli kjent med. Hvis man får en stemme i samfunnet som folk skal høre på, mener jeg man bør bruke den på noe man brenner for og som er viktig, sier hun.

- Hva har denne konkurransen betydd for deg så langt?

- Ganske enkelt et nytt og spennende kapittel i livet mitt. For et halvt år siden var jeg veldig langt nede fysisk og psykisk, og jeg føler at det bare på disse ukene har forandret seg veldig mye til det bedre. Jeg har på en måte tatt over livet mitt igjen, sier hun.

Fra å fokusere kun på utseende og kropp, er Miss Norway en konkurranse hvor man får poeng også for personlighet og aktiviteter som veldedighet og markedsføring av seg selv, blant annet gjennom presseoppslag og blogging.

- Det vi må gjennom er veldig uvant for meg, forteller Eli Marie.

LES OGSÅ: Tok modellbilder med pose på magen: - Jeg er glad min åpenhet kan hjelpe andre

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.