I disse dager flytter det private Romerike musikkteater inn i Ullensaker kulturhus. Nå skal det øves fra tidlig morgen til sene kvelder for å legge den siste finpussen på musikalen om den foreldreløse jenta Annie og de andre barnehjemsbarna. Det skal spilles åtte forestillinger og allerede nå er det solgt 2000 billetter.

GRUGLEDE SEG

Emma (14) grugleder seg.

– Annie er min første store rolle. Jeg har prøvd meg litt på barneteater tidligere, og dette er kjempegøy. Jeg forstår at jeg har mye å lære og at det er en masse jobb. For en stund siden tenkte jeg at dette kommer jeg aldri til å bli klar for, men nå forstår jeg at det gjør jeg jo.

– En musikal – hva er det vanskeligste?

– Det er vel å sette sammen sangen og dansen. Handlingen i stykket har jeg så inne i, at jeg kan improvisere litt i replikkene, om jeg ikke skulle huske ordrett hva jeg skal si. Men det er kjempegøy! Tidligere har jeg drømt om å bli fotballspiller og har tenkt at teater ikke er min greie, men det er det jo. Kanskje jeg blir skuespiller i stedet?

65 BARN, NESTEN DOBBELT SÅ MANGE VOKSNE

Det er utrolig mange mennesker som er involvert i denne oppsetningen.

– 65 barn og ungdommer, de stiller med to foreldre nesten alle sammen – pluss litt til som fire instruktører, fire teknikere og en koreograf. Vi er en stor stab, sier produsent Tonje Thwin Hagen.

Hun forteller om krevende scenografi, omfattende kostymesying, prøver én gang i uka og en helg i måneden siden januar.

– Det har vært en krevende periode, og foreldrene har lagt ned et enormt arbeid. Lisa Nilsen fra Romerike Folkehøgskole har vært til stor hjelp.

Eidsvoll Storband bidrar med musikalsk følge, og det er produsenten glad for.

– Det blir noe helt annet med livemusikk enn ferdig innspilt musikk, mener hun.

Da Sara Maria Helstad startet Romerike musikkteater, hadde hun som mål å sette opp en stor forestilling hvert år. Det har hun klart.

– I 2014 satte vi opp Jungelboken som et pilotprosjekt. Året etter hadde vi Skatteøya og i fjor sto High School Musical på programmet. Nå er det altså Annies tur, og spenningen foran premieren er stor, forteller Helstad.

Fakta 

  • Romerike Musikkteaterskole ble stiftet i 2013.
  • Etter det har musikkteaterskolen satt opp flere store musikaler. 
  • Målet er en stor forestilling i året.
  • Nå er det klart for den verdensberømte historien om barnehjemsjenta Annie i Ullensaker kulturhus. 
  • Premiere er tirsdag 10. oktober, og det er allerede solgt 2000 billetter.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.