Jan Arne Sandholtbråten

jason@eub.no | 958 12 930

Eieren, Vivi Fleischer, har fått 500.000 kroner for å videreføre restaureringen av gamlebygningen på gården Mork.

Pengene er innvilget av Akershus fylkeskommune som et forhåndstilskudd fra statsbudsjettet.

ARBEID UTEN OPPHOLD

- Forhåndstilskuddet gis for at tømrerlaget som er i gang på Mork, kan fortsette arbeidene uten opphold utover vinteren, opplyser Christian Hintze Holm som er assisterende fylkesdirektør i seksjonen for kulturminnevern.

FREDET

Gamlebygningen på Mork ble bygd i 1722-1723 av fogd Michael Gamborg som var statens mann på Øvre Romerike.

I 1814 bodde flere eidsvollsmenn der.

Allerede i 1980-tallet meldte riksantikvaren sin interesse for bygningen, og i 2004 ble den fredet.

Restaureringsarbeidet har pågått i etapper i flere tiår.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.