Etter å ha lagt bak seg mange arrangementer med heller uflaks på værfronten, kunne «Moro ved Mjøsa»-general Hans Ekornholmen juble for at årets arrangement fikk vær som bestilt.

Lykkelig arrangør

Det var smekkfullt på Årneslandet der store og små koste seg med aktiviteter, grilling og hygge hele dagen.

- Jeg skal ikke legge skjul på at vi mange ganger tidligere har vært oppgitt over at vi har hatt uflaks med regnvær og flom, men for en dag dette blir. Vi kunne ikke bedt om noe bedre enn dette. Endelig! strålte Ekornholmen, og så utover folkemengden på gresset på Årneslandet, ved bredden av Mjøsa.

Det eneste skåret i gleden var at det forhåndsannonserte innslaget med redningsselskapet, og besøk av båten Elias, måtte avlyses.

- Det er rett og slett for lav vannstand i Mjøsa til at de kunne legge til. Snøen i fjellet har ikke smeltet enda, så vannstanden er unormalt lav for denne årstiden, sier Ekornholmen.

LES OGSÅ: Vått og kaldt, men «Moro ved Mjøsa» likevel

for alle

Men fraværet av båt-kjendisen la absolutt ingen demper på stemningen under årets St. Hans-feiring i Feiring. For de minste var Klovnen Knerten på plass og skapte latter og glede med sine ballongtrylle-triks fra scenen, det var hoppeslott, hesteskokasting og idrettsleker.

I tillegg hadde elevene ved Feiring skole kunstutstilling under temaet «Friluftslivets år», og i god tradisjon samlet alle seg rundt den populære hamsterbingoen ut på ettermiddagen.

Sommerbad i Mjøsa

- Vi har solgt mange lodd, og gleder oss til hamsterbingoen, forteller Ingrid Stefferud og Nora Ekornholmen, og viste samtidig fram sine bidrag til kunstutstillingen.

Mens den eldre garde nøt finværet med piknik på plenen, samlet de yngre seg etter hvert ved vannkanten til Mjøsa. Etter en lang dag med aktiviteter i varmen, var det godt å ta seg en liten dukkert. Noen var litt modigere enn andre og kastet seg uti, mens andre nøyde seg med å vasse til knærne.

- Det er veldig bra temperatur i vannet altså, forsikret Martin Flatmo og Jørgen Løken, som var blant de første til å teste badetemperaturen på årets hittil varmeste dag.

Da sola så takket for seg denne dagen, var det fortsatt en varm og lun sommerkveld på Årneslandet, og årets lengste dag ble avsluttet som seg hør og bør med et koselig St. Hansbål.

LES OGSÅ: Norgesmester viste fram ved Mjøsa

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.