LAN er en sammenkobling av datamaskiner i et nettverk. Såkalt dataparty, ble avholdt hvert eneste år fra 1996 på Søndre Samfund. «The Summit», som det het, tok slutt en gang i siste halvdel av 2000-tallet.

I helga hadde noen driftige ungdommer fra Råholt ungdomsskole gjenopplivet ideen. Mads Larsen Rise, Oscar Magnussen og Alexander August Rønningen har brukt deler av høsten på å planlegge arrangementet «Julelan» sammen med Ungdomscaféen på Søndre Samfund.

– Det har gått strålende, og var veldig gøy at det kom så mange, sier Larsen Rise.

Det morsomste var å være sammen hele natten, syns ungdommene.

I tillegg til turneringer i dataspill, var Ungdomscaféens nye VR-briller nattens høydepunkt. Brillene har ungdommene søkt om penger til selv.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.