• JURYENS BEGRUNNELSE: ’Ved bruk av symboler som duen og båndet med hjerter er det lett å se at tegneren tror på en framtid for fred på vår jord og i alle verdens landª, heter det blant annet. Foto: Bjørn Ole Fjeldbo

Eilevmoen fra klasse 7B mottok 500 kroner som belønning for sitt bidrag, mens hennes innsats også innbrakte klassekassen 1.000 kroner. Samtlige 7.-klassinger var samlet da vinneren ble utropt. Juryen uttaler om vinnerbildet: «Tegningen uttrykker et tydelig og godt svar på oppgaven som i år heter: Fredens framtid. Ved bruk av symboler som duen og båndet med hjerter er det lett å se at tegneren tror på en framtid for fred på vår jord og i alle verdens land. Jurymedlemmene var helt enige i sin dom og var mektig imponert over modenheten som tegneren har utvist.»

Tegnekonkurransen er internasjonal, og Eilevmoens bilde går nå videre til distriktsfinalen for Oppland, Hedmark og kommunene Eidsvoll, Ullensaker og Nes i Akershus. I Norge deltar barn i alderen 11–14 fra om lag 200 skoler. Vinner av distriktsfinalen går videre til en Norges-finale.

LES OGSÅ: Lions 100 år: 200 gjester var med på jubileumsfesten

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.