Jan Baalsrud er også kjent fra den gamle filmen Ni Liv.

Han har, i likhet med ordføreren i Hurdal, forfedre fra Kroken Bålsrud i Feiring. Det var bestefaren til krigshelten som var derfra. Han het Nils Baalsrud.

Bildet vi nå presenterer, viser Nils Baalsrud med familie. Han flyttet til Hønefoss der han ble skolestyrer.

Bildet er tatt i 1888 og viser følgende personer: Ekteparet Nils (50 år) og Julie (41) Baalsrud med barna Andreas (16) Olga (15), tvillingene Olaf og Karl (11), Sigurd (7), Mathilde (4) og Nils Baalsrud (1 1/2). Yngstemann Nils var far til Jan Baalsrud.

Det er ikke kjent hvem som har tatt bildet. Det er lånt oss av Ragnhild Johansen i Eidsvoll. Hun het Bålsrud som ugift, og hennes bestefar, Andreas, var bror til gamle Nils Baalsrud.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.