Svusj, så er det nesten helt tomt. Hele året, bare noen smuler igjen.  I fjor på denne tiden sto det rent og ubrukt og fullt av muligheter, men nå er det jammen liten vits å ta fatt på 2017. Oppbrukt, takk for seg. Hit med 2018! 

Vi tar i mot det nye året med åpne armer og håper det beste vil skje. Med oss, og med en del andre. Vi håper at han i Nord-Korea får seg ny frisør og ny sveis og at den gamle frisøren ikke blir skutt med kanoner. Vi håper at ny sveis vil gi Hans Nåde noe nytt og hyggelig å peke på. Vi håper at hulkedama i nordkoreansk nyhets-TV får gode nyheter fra kjære O’store leder slik at vi kan stille opp i lange rekker og juble sammen. Teambuilding. Fellesskap er så viktig, og dessuten veldig enkelt å organisere hvis man skulle slumpe til å være en despot. En enkel glad-nyhet som at fru O’store leder er fornøyd med Gucci-veskene hun får av statskassa for eksempel, det ville glede veldig.

Og så håper vi at han med den andre sveisen, han juleappelsin-oransje amerikaneren, tar pillene sine og holder seg litt i ro, uten å fikle på noe eller noen som helst. Over there and everywhere. Det er gratis å drømme.

Bli ferdig

Du verden, du verden, som tiden flyr av sted. Det vurderes som mest hensiktsmessig at tiden flyr til varmere strøk, i hvert fall nå, midtvinters. Er det forresten midtvinters? Den hersens vinteren er så lang, og vintersport på tv er så kjedelig. Sommersport også, men altså. Det hadde vært fint hvis vi kan enes om at halvparten av kulde-ødet offisielt er overstått.

Tenk hvis snille, pene Nina Owing i Dagsrevyen kunne hulke frem, med nordkoreansk innlevelse, at vinteren er halvferdig. Da snakker vi nyheter! Det må nemlig sies, på vegne av alle oss, alle som en, som ikke har garasje, at tilværelsen er blytung når det må skrapes is fra bilruter. I mørket, i kulda, litt sent ute til jobben.

For et B-menneske er det tåredryppende nok å måtte forlate senga tidlig om morgenen. Vinteren gjør det ikke enklere.

Dersom vi har rundet midtvinters er det likevel et håp om å holde ut denne gangen også. I-landsproblemer er som kjent også problemer. Eller utfordringer som det heter på fint. Og fint ska’re værra.

Tross alt

En stakkar kan vel egentlig utsettes for verre ting enn å bo i Norge. Til tross for snørr og rim i barten. Å bo i Sverige for eksempel, det er jo helt håpløst.

I Sverige har de ikke en staut Erna som passer på, og som på overraskende lavmælt bergensk sier ting det er umulig å være uenig i. Som at Bergen er en fin by og at det er vakkert i Hardanger. Det er tross alt mye å glede seg over her på berget:

Mette-Marit har kuttet betraktelig ned på antall fjær-kledde hatter.

Ari Behn er forbausende fraværende i media.

Jan Thomas fant plass til enda mere botox i kinna.

Vendela og Petter skal være sammen resten av livet.

Det er bare 4,5 måneder til 17.mai og før det er det påskeferie og gul marsipan.

I 2018 er 1.mai og 17.mai på hverdager og i tillegg kommer himmelspretten og pinsen. Mai lukter vårgodt og ovale helger med inneklemte avspasseringsdager lang vei.

Julaften er på en mandag, og med litt kreativ bokføring av feriedager får du 11 dagers juleferie. Bare å glede seg til jul!

Når svovellukta og rakett-røyken har lettet etter universal feiring, da kommer den klare lukten av 1.januar. Vend livet det andre kinnet, ta godt i mot og bruk året slik som du vil at andre skal bruke det mot deg.

Godt 2018

LES OGSÅ: Dørene lukkes!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.