Under sommersol og i rolig sjø virket alt tilsynelatende fredelig, men i båtene ute på sjøen hersket det langt ifra noe slaraffenliv. Det var nemlig duket for årets fiskebegivenhet da Hurdalssjømesterskapet i båtfiske gikk av stabelen. I båten til leder for Hurdalssjøen Fiskeadministrasjon, Christian Juel, var konkurransenervene på topp.

Erfarne fiskere

I løpet av formiddagen hadde mannskapet, bestående av, skipper Juel selv, fiskekompisene Henning Holter og Emil Rognstad Olsen (14), og lille Helle (2), vært travelt opptatt med å dra opp den ene gjedda etter den andre. Stemningen sto i taket da Emil fikk en kjempeørret på kroken, men utover ettermiddagen dabbet fiskelykken av.

- Jeg tror vi har god sjanse til å ta førstepremien med den flotte ørreten, konstaterte Christian Juel, mens alles oppmerksomhet var rettet mot en mulig bevegelse på en av de fire fiskesnørene.

- Vi har nå både fått gjedde og ørret så nå mangler bare abboren, sier Christian Juel, mens han setter båten i fart ut til et område der det skal være godt med abbor. Juel selv er en aktiv sportsfisker, noe også utstyr og båt bærer preg av.

- Dette er toppidretten innen fisking, forklarer han og sveiver inn snører mens det organiseres i system fra flere stenger.

LES OGSÅ: Massiv ørretdød i totalfredet elv

Spennende hobby

Også unge Emil er en dreven sportsfisker, og i en konkurranse på Mjøsa i fjor dro han opp en ørret på 1,8 kilo. Dagens fangst i Hurdal er derfor den største hittil i fiskekarrieren, og uansett utfallet i konkurransen var han godt fornøyd.

- Jeg er ute og fisker flere ganger i uka. Jeg liker å være ute og holde på med noe. Det er jo så kjedelig å bare sitte inne og spille dataspill. Å fiske er en spennende hobby, sier Emil, og sjekker snøret på nytt. Når man er med i fiskekonkurranse er det å komme til land tidsnok veldig strengt.

- Nå har vi ti minutter igjen så vi ikke blir disket, sier Juel, og ser utålmodig på klokka. Og der - rett før tida gikk ut, så satt jammen abboren på kroken.

- Ja, da ble det full pott, smiler både skipper og mannskap fornøyd før tyren gikk inn til land.

Slått på målstreken

Da dagens fangst ble veid opp av arrangørleder Cato Pettersen måtte laget se seg slått av dagens desidert heldigste ørretfisker. Jan Espelid og Frank Bredesen fra Råholt slo til med en kjempeørret på hele 3,75 kilo.

- Jeg driver egentlig med isfiske, og dette var første gang jeg er med på denne konkurransen, forteller Espelid, og viser fram dagens fangst.

LES OGSÅ: Fikk premie for fisk på 175 gram

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.