Filmklubben ble startet i februar, men den har allerede etablert seg med faste visninger i den gamle prestegården i Hurdal. Nå er det duket for festival, som starter fredag og varer helgen ut.

BÆREKRAFT

– Vi skal vise fire filmer, en fredag, to lørdag og en søndag. Alle er filmer som fra ulike perspektiv tematiserer bærekraft, forteller Julie Hoeldal Hansen. Hun bor i Økolandsbyen og er styreleder i Hurdal Filmklubb.

Festivalen starter fredag med Jordens salt – en film som følger en brasiliansk fotogram gjennom hans lange karriere.

Lørdag vises først en svensk dokumentar om den skandinaviske velferdsmodellen og som film nummer to vises et portrett av en nå avdød, 68 år gammel dame som i mange år valgte å leve uten penger. Filmklubben får besøk av regissør Line Halvorsen. Hun skal holde en innledning til filmen.

Søndag vises den japanske animasjonsfilmen prinsesse Monooke. Den har niårsgrense og barn kan se filmen gratis når de er i følge med voksne filmklubbmedlemmer.

en film i måneden

Hurdal filmklubb ble en realitet etter at Holdal Hansen og en nabo av henne hadde snakket sammen.

– Vi mente at det ville være fint å ha en filmklubb, og nå viser vi film hver tredje uke i den gamle prestegården, som fungerer som et forsamlingshus for beboerne i Økolandsbyen. Der har vi et stort lerret, en god prosjekter og en fint lydanlegg. Vi er ikke utstyrt med surroundanlegg ennå, men det vi har fungerer godt.

– Hvordan skaffer dere til veie filmer?

– Vi er med i Norsk Filmklubbforbund. De stiller med et bredt utvalg filmer til utleie. De er også behjelpelige med å leie gjennom andre byråer, om vi ønsker det. Til helgas festival har vi gått litt utenom forbundets katalog. Det er tre dokumentarfilmer og en animasjonsfilm, og jeg mener at de skal være av interesse for mange.

I våres hadde klubben 30 medlemmer, i høst er det 15 som tegnet medlemskap.

– Klubben er åpen for alle som har lyst til å se god film, sier Holdal Hansen.

Fakta

  • Hurdal Filmklubb ble stiftet i februar 2017.
  • Styreleder er Julie Hoeldal Hansen.
  • Klubben har per i dag 15 medlemmer, da hovedsakelig fra Økolandsbyen, men klubben er åpen for alle.
  • Det vises film hver tredje uke med fast framvisningssted i den gamle prestegården. 
  • I helga er det filmfestival hvor det skal vises fire filmer hvor bærekraft tematiseres.

LES OGSÅ: Den hvite dame spøker igjen i Hurdal

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.