• MIDTSOMMERFEST: Med over 30 tilbords ble det en skikkelig midtsommerfest for beboerne på Vilberg bosenter.Foto: Vilberg bosenter

Med Elvis på spillelista, tro de fleste dansen i bosenterets kjellerstue. Fest for eldre er ikke det samme som før.

30 GJESTER

Med velkomstdrink ved døra og rømmegrøt med spekemat på bordet og litt rødt i glasset, hadde de ansatte duket for en skikkelig markering av midtsommer.

– Alle på bosenteret var invitert, og jeg tror at det var 30 gjester rundt bordet, forteller Atle I. Kristiansen.

Han er hjelpepleier, og sammen med kollega Henriette Bigseth, dro han i de fleste trådene.

– Det har vært beboerfest her tidligere, men dette er, så langt jeg vet, den første som de ansatte står for, sier han.

BILDECOLLAGE

– Vi hadde satt sammen en bildecollage fra bosenterets aktiviteter over lang tid. Denne viste vi på storskjerm, og det var virkelig vellykket, forteller Atle.

Tanken bak arrangementet var å få til noe utenom det vanlige for dem som bor på bosenteret.

– Vi hadde satt sammen en spilleliste med musikk fra flere tiår tilbake. Der var også Elvis og andre artister fra 1950-tallet representert. De som var unge på 1940 og 50-tallet, er de som er eldre i dag.

20 ÅR SIDEN SISTE SVINGOM

Alle gjestene fikk invitasjon til og ble budt opp til dans. Atle, som selv er glad i å danse swing, svingte damene rundt på gulvet.

– Noen sa de ikke hadde danset på 20 år, for andre var det enda lenger siden. De ga uttrykk for at dette var noe de satte stor pris på, sier Atle.

– Velkomstdrink, rødt i glasset og dans til Elvis – det er ikke slik det har vært når det er «fest» for eldre, Atle?

– Nei, kanskje ikke – men det skal da ikke være noen forskjell på folk. Man skal fortsette å leve livet sitt, selv om man bor på et bosenter. Vi hadde fokus på at dette skulle være en ordentlig sommerfest, slik alle har, med ballonger, musikk, god mat og vin i glasset. Vi fikk da også gode tilbakemeldinger på at dette synes gjestene var veldig all right. De rett og slett koste seg, slik man skal gjøre i hyggelig lag.

TIL NESTE ÅR OGSÅ

Siden midtsommerfesten ble så vellykket, er det noe som Atle og de andre ansatte på bosenteret mer enn gjerne vil gjenta til neste år.

– Når folk har gitt så gode tilbakemeldinger, ser jeg ingen grunn til at vi ikke skal gjøre det, sier hjelpepleieren.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.