• SPILLER. Rune Rudberg med band skal spille på Bankplassen lørdag kveld. Foto: Line Nikolaisen

Krumtappen i begge arrangementene er Eidsvold Turn fotball. Lederen av gruppa, Roar Halvorsen, er etter forholdene godt fornøyd med den store Åge Aleksandersen- og Kurt Nilsen-konserten sist lørdag.

GÅR I PLUSS

Det var rundt 2500 publikummere på Skjoldnestangen.

– Vi hadde nok fort hatt 500 flere om været hadde vært bra. Men det får man ikke gjort noe med. Arrangementet gikk i pluss, og både publikum og artister var strålende fornøyde. Dette er den største sceneriggingen i Eidsvoll, ja, etter sigende på hele Øvre Romerike, noen gang. Det var krevende, det er ikke å legge skjul på det, og uten hjelp fra Hans Olav Trøen og 150 dugnadsfolk, hadde vi ikke klart det. De gjorde en innsats som er verdt mange, mange tusen kroner. En stor takk til dem, sier Halvorsen.

4500 I FJOR

Da Markus og Martinus spilte på Skjoldenstangen i fjor, ble det solgt 4500 billetter – alle på forhånd.

– Men da hadde vi et helt annet publikum. Vi forhåndssolgte 2000 nå i år, men det var nok mange som hadde satt seg på gjerdet for å se an været, mener Halvorsen.

Til tross for mange tusen mennesker, med tilgang til øl, samlet på én plass – det hele gikk stort sett stille og rolig for seg.

– Det var minimalt med bråk. Noen få ble bortvist fordi de var overstadig beruset, men ellers gikk det helt uten tumulter. Politiet var fornøyd. Sikkerheten ble ivaretatt av politiet, egne vakter og innleide folk fra et vaktselskap, forteller Halvorsen.

– I fjor Markus og Martinus – i år Kurt og Åge. Hva kan vi vente oss neste år?

– Nå skal årets storkonsert evalueres, så får vi se, svarer han.

MED RUNE PÅ BANKPLASSEN

Til helga er det Sund-dagene. Lørdag er det Rune Rudberg som står på scenen. Men det skjer mye utover det – tivoli på Skjoldnestangen, masse tilbud i butikkene både fredag og lørdag og gratis hoppeslott og sklier. Fredag kveld er det Vorma-mesterskap i quiz med den «gamle» eidsvollingen Tom Stalsberg som quizmaster. Det avløses av standup med Jan Åge Leonsen Sandviken og kvelden avsluttes med trubadur Tormod Berg.

GRATIS FROKOST

Lørdag spanderer Prix frokost på Bankplassen. Senioryoga presenterer seg, Eidsvoll kulturskole underholder og det samme skal klovnen Bibi gjøre.

Så må folk selv fylle noen få timer med egne aktiviteter før teltet åpner på bankplassen med musikk og servering. Der holder de det gående inntil Rune Rudberg med sitt band går på scenen.

LES OGSÅ: Smekkfull av sang og musikk

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.